Skocz do zawartości

pojazdy opl .

robert 88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam , mam pytanie czy ktoś mógłby mi podać adres strony internetowej z pojazdami niemieckiej oplotki z czasów 2 wojny . chodzi mi o zdjęcia , opisy budowy itp.
Napisano
A jakieś doprecyzowanie pytania?
O co chodzi - bo to temat rzeka? Samobieżne działa przeciwlotnicze? Dedykowane pojazdy dla jednostek przeciwlotniczych - ciągniki armat, pomiarowe, generatory itp.? Wszystkie pojazdy używane przez jakiekolwiek formacje opl?

Pzdr

Grzesiu
Napisano
http://www.odkrywca.pl/skrzynka-na-ammo-do-id-,589274.html#589274

szukam stron gdzie znajdę odpowiedz , przy jakim sprzęcie miała zastosowanie ta skrzynka amunicyjna ?
Napisano
To dlaczego zaczynasz od końca, zwłaszcza jeśli podejrzewasz związek między skrzynką a ogniwem? :-)
Pomijając pojedyncze prototypy i polowe przeróbki tylko jeden niemiecki pojazd opl produkowany seryjnie miał armaty o zasilaniu taśmowym - Sd.Kfz. 251/21. Ten sam zestaw Flaklafette 151 D/B stanowił też uzbrojenie pociągów pancernych.
Gdybyś podał wymiary skrzyni, byłoby jeszcze łatwiej.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
do kolegi Grzesio , wymiary podam wieczorem . a tu wątek z kawałkiem czegoś obok skrzynki w piaskowej farbiew . może kolega wie co to ????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie