mmland Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Proszą o identyfikację orzełka który znalazł się w mojm posiadaniu. Wykonany jest z jakiegoś miękiego szarego stopu.Wysokośc jego to 35mm, a szerokośc w miejscu gdzie jest napis u dołu też 35mmNapoi na dole brzmi BOŻE ZBAW POLSKĘ
mmland Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Proszą o identyfikację orzełka który znalazł się w mojm posiadaniu. Wykonany jest z jakiegoś miękiego szarego stopu.Wysokośc jego to 35mm, a szerokośc w miejscu gdzie jest napis u dołu też 35mmNapoi na dole brzmi BOŻE ZBAW POLSKĘ
R51 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Przypomina orzełka powstańców wielkopolskich. Hasło Boże zbaw Polskę często powtarza się na patriotycznej galanterii z czasów poprzedzjących odzyskanie niepodległości po I wojnie. Pozdrawiam
mmland Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Może jest ktoś na tym forum ktoby mi coś więcej powiedział na temat tego orzełka.
Pytanie
mmland
Proszą o identyfikację orzełka który znalazł się w mojm posiadaniu. Wykonany jest z jakiegoś miękiego szarego stopu.
Wysokośc jego to 35mm, a szerokośc w miejscu gdzie jest napis u dołu też 35mm
Napoi na dole brzmi BOŻE ZBAW POLSKĘ
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.