der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 będziesz miał chociaż satysfakcje, że samemu zrobiłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 hehe dokladnie :) aha i jescze jedno pytanko jak ta farbe rozjasnie to mam ja matowac potem czy juz nietrzeba?? i czy mocno rozjasniac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 kurcze ale ja tych pytan zadaje :D:D ... no ale jecsze takie pytanie mam ... jakiej wielkosci ma byc ta swastyka i tarczka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 mocno nie rozjaśniaj bo jak ją zmatowisz to ona lekko zgaśnie, jeśli chodzi o wymiar kalki to musisz ją zwymiarować z dokładnością +-1cm, nie podam Ci dokładnych wymiarów bo nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 hmm kurde skad ja wyczasne teraz te rozmiary ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 zmierz sobie wymiar wzdłuż linii tak jak na zdjęciu i po kłopocie odejmij sobie po bokach po 0,5-1,00cm i reszta to prosta matematyka do wyliczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Na allegro są takie kalki za 15 zł więc po co kombinować z szablonami i innymi cudami?Pozdrawiam Mauser98k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 mauser tych akorat niema bo patrzylem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 ale poszerzyc czy zmniejszyc po 1 cm z kazdej strony?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 A więc od początku, zmierz długość linii na hełmie którą Ci narysowałem i po obu stronach odejmij po pół centymetra albo po jednym centymetrze, tak żeby to było proporcjonalne najlepiej wytnij sobie wzorek na kartce i będziesz wiedział czy czegoś brakuje czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 http://img215.imageshack.us/my.php?image=zalacznikwppleu4.jpg zrobilem tak wiem ze zle bo nie mierzylem tak jak na zdjeciu ale jak by byly takie rozmary ? der bartosz powiedz mi teraz ktore na jaki rozmiar poprawiic ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Wytnij ten wzór i przyłóż do hełmu, same wymiary nie dużo mi mówią jak bym miał M16 w swojej kolekcji to odrau bym Ci zwymiarował kalki :) a tak to jest mały problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 ogólnie to jak sobie rozrysowałem to jeśli chodzi o kształt i zachowanie odstępów to myślę, że jest ok daj tylko jeszcze zdjęcie z wycinką na hełmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 ok :)http://img220.imageshack.us/my.php?image=helmiktr8.jpg prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 dziwnie to jakos wyglada xD ... a jak byly malowane na medyka ?? tez zielone z czerwonym krzyzem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 szablonik jest za duży, a nie lepiej zdecydować się na kalki WH? prościej chyba by było, a jeśli hełm Ci sie nie podoba to tylko wystarczy jedno słowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 ehh wolalbym cos bardziej I wojennego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 ale hmm ciekawi mnie tez zeby na sanitariusza zrobic...mysle ze bylo by ciekawe...a doradz mi prosze jak by jescze mozna malowac?? ten witrazyk niezby mi sie podoba a przy tym troche zabawy jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Fajnie by wyglądały kalki które zamieszczam Ci w linku, na witrażyku albo na zwykłym malowaniu feldgrau, jeśli chodzi o medyka to sie nie spotkałem z takim hełmem, wybór należy do Ciebie ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 ehhh witrazyk srednio mi sie podoba... chyba pomaluje zwyczajnie na feldgrau i rozjasnie moze kiedys dam jakies kalki...napewno dam siatke maskujaca... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 no i najrozsądniejsza decyzja :) gratuluje wyboru, czekam na jakieś fotki z robót przy hełmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 a ta siatke maskujaca gdzoe moge dostac ?? na allegro sa tylko sznurki a ja chce metalowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 a jak bym dawal kalke to dam ktoras z tych i juz :Dhttp://allegro.pl/item315259397_kalkomanie_na_helm_nowe_wzory_wysylka_gratis.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 najtańsza siatka http://allegro.pl/item310811571_stalowa_siatka_na_helm_najtaniej_5zl_polecam.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 aha ok... a możesz mi jak postarzyć siatke?? zeby wyglądała na bardziej no orginalna ??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.