rudolf Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
rudolf Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Niemiecki m40tworzywo jakieś bakielitopodobne i kabelki po obu stronach zamocowane do obudowy.No wygląda to na jakieś zapalniki ale od czego,takie maleńkie i dlaczego w hełmie pod fasunkiem?
Nostro91 Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Mam nadzieje że sie tego pozbyłeś bo to nasuwa mi wybuchowe myśli:) pozdrowienia!!
rudolf Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Właśnie jak na moje oko to mini zapalnik,ale jak z tymi gratami to słuchawki lub coś w tym stylu, choć wątpię.Dlatego pytam czy ktoś się spotkał z czymś podobnym?
rudolf Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Bez przesady,cylinderek wielkości kilku mm łapy mi urwie.
rudolf Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
ramol Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 To radyjko na zdj.5 to coś jak tu:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=206705
rudolf Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Ojejku paluszek można bardziej uszkodzić przy robieniu kanapki.Tym?wątpię,odpustowe petardy są o wiele gorsze od tego,więc nie wyolbrzymiajcie takich pierdołek .Poza tym pytałem co to,a nie czy można się tym skaleczę.POZDRAWIAM.
rudolf Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Zapomniałem dodać to coś było pod fasunkiem,znalazłem to po kilku tygodniach jak się za niego zabrałem.
Menzo Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Na pierwszy rzut oka wygląda na resztki jakiegos zapalnika napieciowego. Co robi w hełmie, w fasunku?? MOZE hełm robił jako mina płapka przygotowany dla radzieckich zołniezy uruchamiający sie po podniesieniu np. z ziemi. Moze zołniez był przygotowany na taką sytuacje w ktorej zastawia płapke?. Słyszałem kiedys historie o minach płapkach, bodajze, w Trojmiescie. Nie było w poblizu jakis kabli albo akumulatorków??
wojsko polskie Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 wygląda na zapalnik ale od czego?I w hełmie?Dziwna sprawa.
Nostro91 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Ja bym tam uważał bo nawet ten kabelek" przypomina mi lont.
Nostro91 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Oczywiście nie twierdze że to nie mogą być po prostu słuchawki ale radzę uważać. pozdrowienia!!
jack61 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 radistacja polowa 5WSW dolnym lewym rogu jest tabliczka znamionowai tam powinien być typ .jack61
Pytanie
rudolf
Witam takie coś wypadło mi z wykopanego hełmu,czyżby jakies mikro słuchawki?widać jakieś kabelki.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.