Skocz do zawartości
  • 0

Znalezione w hełmie co to?

rudolf

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niemiecki m40
tworzywo jakieś bakielitopodobne i kabelki po obu stronach zamocowane do obudowy.
No wygląda to na jakieś zapalniki ale od czego,takie maleńkie i dlaczego w hełmie pod fasunkiem?
Napisano
Właśnie jak na moje oko to mini zapalnik,ale jak z tymi gratami to słuchawki lub coś w tym stylu, choć wątpię.Dlatego pytam czy ktoś się spotkał z czymś podobnym?
Napisano
Ojejku paluszek można bardziej uszkodzić przy robieniu kanapki.Tym?wątpię,odpustowe petardy są o wiele gorsze od tego,więc nie wyolbrzymiajcie takich pierdołek .Poza tym pytałem co to,a nie czy można się tym skaleczę.
POZDRAWIAM.
Napisano
Zapomniałem dodać to coś było pod fasunkiem,znalazłem to po kilku tygodniach jak się za niego zabrałem.
Napisano
Na pierwszy rzut oka wygląda na resztki jakiegos zapalnika napieciowego. Co robi w hełmie, w fasunku?? MOZE hełm robił jako mina płapka przygotowany dla radzieckich zołniezy uruchamiający sie po podniesieniu np. z ziemi. Moze zołniez był przygotowany na taką sytuacje w ktorej zastawia płapke?. Słyszałem kiedys historie o minach płapkach, bodajze, w Trojmiescie. Nie było w poblizu jakis kabli albo akumulatorków??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie