Edik Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Tutaj w tym wątku dowiemy się jak to z polskimi i zagranicznymi wykrywkami naprawdę jest - temat na pracę dyplomową, magisterską, habilitacje? Druga okazja się taka nie zdarzy więc proszę(Martin!..:-)) go nie blokować. Prześledzimy losy kolejnych konstrukcji, obiecuję, że będą tylko merytoryczne konkretny!Już za momencik, już za chwilę...PozdrawiamEDIKP.S Jeśli są jakieś za albo sprzeciw proszę o kontakt na numer 508 466 299
ojej Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Zapowiada się ciekawie, jeżeli pozwolisz chciałbym także wziąć udział w dyskusji.
Mirkoni Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 ....coś mi to pachnie szantażem.....czyżbym sie mylił ??? :-):-):-)
longwood Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 bo temat wymierzony w jednego z producentow wiec moze niech moderator go wywali bo po co zasmiecac forum....
Edik Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 No jasne :-)To nie będzie skierowane tylko w kierunku jednej, czy dwóch firm, których urządzenia to tylko plagiaty!!! ale chciałem nakreślić ogólny obraz dla rynku polskiego. W wolnej chwili czasu ok?To będzie z pożytkiem przede wszystkim dla poszukiwaczy - nie dla mnie bo ja z tego nic nie mam...PozdrawiamEDIK
Bocian Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Zasadniczo wątek mocno kontrowersyjny z powodu braku możliwości weryfikacji pisanych informacji. Wykrycia kryptoreklamy lub niszczenia konkurencji. Można z góry przyjąć zasadę usuwania każdego postu który nie zostanie poparty dowodem lub instrukcją, zdjęciem, dokumentem. Usuwanie wszelkich postów typu jest do bani bo jest do bani lub jest super bo jest super a mojej dziewczyny matki córka słyszała że jest zły bo jest zły.Kolejny problem to strzał w kolano bo w przypadku braku neutralności dyskusji producenci, dystrybutorzy itd. mogą się obrazić na gazetę że dopuszcza niesprawdzone informacje i coś nie poszło po ich myśli.Z drugiej strony pozytywnie byłoby stworzyć encyklopedię sprzętu - nazewnictwo, dane techniczne, kolejne wersje, podstawowe wady konstrukcji, zalety konstrukcji zarówno od strony mechanicznej jak i elektronicznej. Najlepiej gdyby założyciel wątku o to zadbał współpracując z moderatorem który ma odpowiednie narzędzia do kontroli. A jak bardzo chcecie to mogę Wam zainstalować skrypt wikipedii i sami będziecie tworzyć encyklopedię sprzętu.
Edik Napisano 10 Luty 2008 Autor Napisano 10 Luty 2008 yhm...Myślałem o pewnym prześledzeniu losów" powstawania polskich konstrukcji, o nakreśleniu drzewa genealogicznego". Można to zrobić dzieląc detektory metali na przykład na VLF, PI, multifrequency"... Itd. Można to zrobić w oparciu o dostępną w Internecie dokumentacje w postaci: schematów i patentów. Takie informacje mogą zostać zweryfikowane tylko podczas dyskusji w wątku. Można to łatwo nakreślić. Pokazać gdzie są punkty styczne. W opracowaniu, które przygotowuje będzie mnóstwo informacji także w formacie graficznym co w dużym stopniu zobrazuje informacje dokumentacje merytoryczną.Pomysł ze skryptem w Wikipedii bardzo trafny. Faktycznie może to lepsze miejsce niż forum. Jeśli tak to wątek można zamknąć albo zostawić go otwartym do czasu, kiedy powstanie przygotowany prze ze mnie materiał.Pozdrawiam.EDIK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.