Łukasz Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Witam!No trzewiki polskie, ale powojenne z lat 50. Pokaż jeszcze fotkę zapiętka.Na foto moja para.Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Aha, Twoje na pewnoe NIGDY nie były podkute, w ogóle są nieużywane. Pokaż jeszcze foto tej przedwojennej furażerki".Pozdrawiam, Łukasz
kowalinho Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Hmm. Tak sobie dumam, że raczej furażerka z wrześniowego WP miałaby większe powodzenie na aukcji...
pelikan85 Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 witamna wstepie dziekuje za pomoc/co do trzewików to znalazlem je międzyinnymi wraz z przedwojenną polską furażerką i to daje mi do myślenia. pod lupą dojrzałem że jest napis RZO 193...to napewno.ćwieki były lecz sie zużyły i dlatego były podkute tym żelastwem.tam skad je zwialem napewno jest jeszcze jedna para takichpozdrawiam
pelikan85 Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Łukasz zdjęcia zapiętka wrzuce jutro.Furażerka nie ma żadnych sygnatur
Łukasz Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Witam!Ok!A powiedz jeszcze jedną rzecz, jaki w furażerce jest potnik? Coś jakby taśma ok. 3cm wokół głowy? Pozdrawiam, Łukasz
wojsko polskie Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 mnie to wygląda na przedwojenne polskie trzewiki wojskowe
Łukasz Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Witam!US, używana przez oddziały wartownicze w Niemczech.Pozdrawiam, Łukasz
pelikan85 Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 kolego Łukasz może moje buty nie były podkute ale nie musisz podwazac mojej furazerki.a pozatym twoje buty sie zupełnie różnią od moichpozdro
OnyX Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 to teraz Ci skrzynke mailami zapchają :))) Dobra rzecz jesli to to - niezłą kase warte :)ja tam sie nie znam ale pilnuj sie z ofertami pozdro
kowalinho Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Wcale bym się tak nie spieszył z tym stwierdzeniem, że to trzewiki wz31. Nigdy nie widziałem oryginałów, tylko na fotkach jakieś w stanie agonalnym, ale mimo wszystko uważam że to mogą być inne buciorki. Te wszystkie stemple (m.in ich barwa i forma) i sygnatury nie przypominają mi polskich przedwojennych odbiorów. Aha i jeszcze jedna rzecz. Trzewiki wz31 miały podeszwy nabijane ćwiekami ( czy tam gwoźdźmi, jakby tego nie nazwać) .
pepsijames Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Witam. Na uwagę zasługuję również ciekawy piktogram przedstawiający żołnierza w nazistowskim pozdrowieniu. Znajduje się on na pierwszej fotce, po lewo, obok buta ;-) pzdr
pelikan85 Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 kowalinho to sobie dumaj... nie wiesz ile osób obserwuje i ile mam zapytań o furażerke. pozatym wczoraj się dowiedziałem że furażerka była używana przez polskie siły zbrojne na zachodzie i to się może zgadzac gdyż znalazłem w tym samym miejscu dwie naszywki polandpozdrawiam niedowiarków
kowalinho Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Ano właśnie... Tak nie wyglądały furażerki wz36, nie miały na sobie orłów PSZnZ..
Pytanie
pelikan85
witam proszę o id bucików
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.