Skocz do zawartości
  • 0

buty di id

pelikan85

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aha, Twoje na pewnoe NIGDY nie były podkute, w ogóle są nieużywane. Pokaż jeszcze foto tej przedwojennej furażerki".

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
witam
na wstepie dziekuje za pomoc/
co do trzewików to znalazlem je międzyinnymi wraz z przedwojenną polską furażerką i to daje mi do myślenia. pod lupą dojrzałem że jest napis RZO 193...to napewno.
ćwieki były lecz sie zużyły i dlatego były podkute tym żelastwem.tam skad je zwialem napewno jest jeszcze jedna para takich
pozdrawiam
Napisano
Witam!

Ok!

A powiedz jeszcze jedną rzecz, jaki w furażerce jest potnik? Coś jakby taśma ok. 3cm wokół głowy?

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

kolego Łukasz może moje buty nie były podkute ale nie musisz podwazac mojej furazerki.
a pozatym twoje buty sie zupełnie różnią od moich
pozdro

Napisano
to teraz Ci skrzynke mailami zapchają :)))

Dobra rzecz jesli to to - niezłą kase warte :)

ja tam sie nie znam ale pilnuj sie z ofertami

pozdro
Napisano
Wcale bym się tak nie spieszył z tym stwierdzeniem, że to trzewiki wz31. Nigdy nie widziałem oryginałów, tylko na fotkach jakieś w stanie agonalnym, ale mimo wszystko uważam że to mogą być inne buciorki. Te wszystkie stemple (m.in ich barwa i forma) i sygnatury nie przypominają mi polskich przedwojennych odbiorów.

Aha i jeszcze jedna rzecz. Trzewiki wz31 miały podeszwy nabijane ćwiekami ( czy tam gwoźdźmi, jakby tego nie nazwać) .
Napisano
Witam. Na uwagę zasługuję również ciekawy piktogram przedstawiający żołnierza w nazistowskim pozdrowieniu. Znajduje się on na pierwszej fotce, po lewo, obok buta ;-) pzdr
Napisano
kowalinho to sobie dumaj... nie wiesz ile osób obserwuje i ile mam zapytań o furażerke. pozatym wczoraj się dowiedziałem że furażerka była używana przez polskie siły zbrojne na zachodzie i to się może zgadzac gdyż znalazłem w tym samym miejscu dwie naszywki poland
pozdrawiam niedowiarków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie