Olssen Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 WitamZa przysłowiowe 0,5 litra dostałem od chłopa troche fantów z piwnicy, miedzy innymi dostałem taki sprzęt.Może koledzy wiedza co to za karabin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 bagnet, ktory pokazales, a raczej samo ostrze jest od bagnetu do bertgiera badz lebelamagazynek wyglada mi jak magazynek do broni wspolczesnej, p64 czy jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Francuski bagnet wz.1886/93/16 do karabinu Lebel.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2004 Zgadza sie odnosnie tego magazynka wyszperałem w necie że to jest chyba od Polizeipistol Kurz Walther PPK kal.7,65 mm"Dziekuję i Pozdrawiam Olssen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 WitamZa przysłowiowe 0,5 litra dostałem od chłopa troche fantów z piwnicy, miedzy innymi dostałem taki sprzęt.Może koledzy wiedza co to za karabin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 i trzecia fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Na moje oko Szkas http://acn.waw.pl/sturm/historia%20uzbrojenie_strzeleckie.htmsą sygnowania cyrylicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Cze.Gratuluje umiejetnosci mediacji z chlopem:):):):)Super fant...Proponuje zebys wrocil do chlopa i wypytal czy w poblizu nie bylo czasem radzieckiego lotniska polowego, badz czy jakis skrzydlaty nie rozwalil sie w okolicy...Faktycznie wyglada jak szkas ( Archeologia Woj.Nr.6)pozdro.India Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 To jest SzKas (wiem to z autopsji:D), ale troche mu brakuje. Poszukaj reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 Dzięki za wszystkie odpowiedzi.India nie wiem czy było tam lotnisko bo ten chłop to ma prawie 30 lat i nic nie wie a lubi wypic mówi że ten złom był w piwnicy zawsze odkąd pamieta ale na trop armi czerwonej może wskazywac fakt że dostałem od niego w dobrym stanie zemek od pepeszki i magazynek taki okrągły i pare innych fantów.Ale oprócz tego SZKASA dostałem jeszcze jedną ure" z którą może byc wiekszy kłopot niż z ta wczesniejszą :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 trzecia fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 czwarta fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 wyglada mi to na polskiego mausera wz 98scieta galka zamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Ta. Zamek jest niewątpliwie polski. Ale sam karabin ,to albo polski wz.98 (oby tak było!) albo niemiecki pierwszowojenny wz.98. Może dojrzałeś jakieś bicia? Np. na wierzchu komory nabojowej?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 Dzięki za kolejne zidentyfikowanie karabinu.Poza tą skalą cyfrową (może to jakoś inaczej fachowo sie nazywa) która zamiesciłem na fotce to wiecej żadnych sygnatur nie widac ma dosyc głębokie wżery.Może macie jakies linki żeby zobaczyc w całości ten karabin ? aha i czy to może jakis rzadki egzemplarz:))Pozdrawiam i dziekuje za pomoc. Olssen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 to po prostu dlugi mauser :)wpisz w google mauser 98" to zobaczysz co to jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Co do zadkości" ,to jeżeli rzeczywiście jest to polski karabin wz.98 to jest rzadki (może nawet bardzo rzadki).Wyprodukowano ich 22000 szt. w latach 1923-24. A jeżeli niemiecki no to było ich sporo!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k.roszkowski Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Magazynek na pewno nie jest od P-64, może jest on od Walthera PP lub PPK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 Dzięki za info juz sobie obadałem jak to wyglada w całości.Nawet jeżeli to nie jest polski karabin to chyba za 0,5 litra i tak sie opłacało :) Z tego samego zródla dostałem tez taki oto bagnet i magazynek do pistoletu.Jak wiecie co to i od czego to napiszcie z góry dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 taki jest numer na tym bagnecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olssen Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 numer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Olssen
Witam
Za przysłowiowe 0,5 litra dostałem od chłopa troche fantów z piwnicy, miedzy innymi dostałem taki sprzęt.Może koledzy wiedza co to za karabin?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.