Skocz do zawartości
  • 0

Co to za karabin ?

Olssen

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cze.

Gratuluje umiejetnosci mediacji z chlopem:):):):)

Super fant...Proponuje zebys wrocil do chlopa i wypytal czy w poblizu nie bylo czasem radzieckiego lotniska polowego, badz czy jakis skrzydlaty nie rozwalil sie w okolicy...

Faktycznie wyglada jak szkas ( Archeologia Woj.Nr.6)

pozdro.India

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.India nie wiem czy było tam lotnisko bo ten chłop to ma prawie 30 lat i nic nie wie a lubi wypic mówi że ten złom był w piwnicy zawsze odkąd pamieta ale na trop armi czerwonej może wskazywac fakt że dostałem od niego w dobrym stanie zemek od pepeszki i magazynek taki okrągły i pare innych fantów.Ale oprócz tego SZKASA dostałem jeszcze jedną ure" z którą może byc wiekszy kłopot niż z ta wczesniejszą :))

Dzięki za kolejne zidentyfikowanie karabinu.Poza tą skalą cyfrową (może to jakoś inaczej fachowo sie nazywa) która zamiesciłem na fotce to wiecej żadnych sygnatur nie widac ma dosyc głębokie wżery.Może macie jakies linki żeby zobaczyc w całości ten karabin ? aha i czy to może jakis rzadki egzemplarz:))
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc. Olssen

Dzięki za info juz sobie obadałem jak to wyglada w całości.Nawet jeżeli to nie jest polski karabin to chyba za 0,5 litra i tak sie opłacało :) Z tego samego zródla dostałem tez taki oto bagnet i magazynek do pistoletu.Jak wiecie co to i od czego to napiszcie z góry dziekuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie