Witam potrzebuję fachowej identyfikacji tej o to puszki niemieckiej.Chodzi mi dokładnie jaki to wzór czy GM17 czy GM18 ,a może GM17Richswehr .Mam pytanie związane odnośnie tej metalowej obwódki wygląda na to ,że puszka była rozcięta naokoło i przedłużona o tą obwódkę ??? widać to odśrodka .Proszę o wyczerpujące odpowiedzi ,a na klapie przy mocowaniu od zapięcia są litery E.H. Oglądałem maski w gasmasklexikon lecz niemogę dojść bo niema wymiarów (wysokość mojej to 20cm).Zwróciłę uwagę też na to że jedne GM mają mocowanie pasków po różnych stronach od czego to zależało? POZDRAWIAM STUG
Pytanie
Sturmgeschutz
Witam potrzebuję fachowej identyfikacji tej o to puszki niemieckiej.Chodzi mi dokładnie jaki to wzór czy GM17 czy GM18 ,a może GM17Richswehr .Mam pytanie związane odnośnie tej metalowej obwódki wygląda na to ,że puszka była rozcięta naokoło i przedłużona o tą obwódkę ??? widać to odśrodka .Proszę o wyczerpujące odpowiedzi ,a na klapie przy mocowaniu od zapięcia są litery E.H. Oglądałem maski w gasmasklexikon lecz niemogę dojść bo niema wymiarów (wysokość mojej to 20cm).Zwróciłę uwagę też na to że jedne GM mają mocowanie pasków po różnych stronach od czego to zależało?
POZDRAWIAM
STUG
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.