Skocz do zawartości
  • 0

a to?

Szefo

Pytanie

Napisano

znalazłem w tym samym miejscu, metalowa końcówka od drewnianej kolby? Ładnie zachowały się dwie śruby.
grubość blachy to ok 2mm
pozdr
Szefo

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dokładnie ,były takie miejsca jak pisze Frozzer ,ale według mnie to Niemcy niszczyli broń. Ja w takim miejscu znalazłem kilka babek i stopek ,a dwa metry dalej zakopanych 5 zamków do Mausera i jeden do MG-34 (zamki Mauserowskie rozebrane na części).

pzdr

bjar_1
Napisano
nie tylko Niemcy
kiedyś dziadek opowiadał mi, że mieli po wojnie troche broni w domu. jak Rosjanie, później ubeki i inne takie zaczeli przeszukiwac domy, to ludzie łamali, psuli broń i zakopywali w gdzie się dałomiejscach. np. za stodołą:)
Napisano
Okucia chyba od niemieckiego Mausera ,polskie trzewiki kolby były raczej takie płaskie" ,przynajmniej ja tak sądzę z autopsji.

pzdr

bjar_1
Napisano
na pewno się tam jeszcze wybiorę, znalazłem obok maskę pgaz lekki destrukt, jak doczyszczę do końca to podam w ciągu kilku dni do identyfikacji, najpewniej radziecka lub niemiecka, ale zobaczymy
pozdr
Napisano

znalazłem w tym samym miejscu, metalowa końcówka od drewnianej kolby? Ładnie zachowały się dwie śruby.
grubość blachy to ok 2mm
pozdr
Szefo

Napisano
Przydazyła mi się podobna historia. Najpierw znalazłem abkę" kawałek dalej stopkę" i sekund 10 póżniej cały Mauserek. Poszukaj dokładnie ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie