Szefo Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2004 znalazłem w tym samym miejscu, metalowa końcówka od drewnianej kolby? Ładnie zachowały się dwie śruby.grubość blachy to ok 2mmpozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Dokładnie ,były takie miejsca jak pisze Frozzer ,ale według mnie to Niemcy niszczyli broń. Ja w takim miejscu znalazłem kilka babek i stopek ,a dwa metry dalej zakopanych 5 zamków do Mausera i jeden do MG-34 (zamki Mauserowskie rozebrane na części).pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosul Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 nie tylko Niemcykiedyś dziadek opowiadał mi, że mieli po wojnie troche broni w domu. jak Rosjanie, później ubeki i inne takie zaczeli przeszukiwac domy, to ludzie łamali, psuli broń i zakopywali w gdzie się dałomiejscach. np. za stodołą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Okucia masz od polskiego lub niemieckiego mauzerka wię może maska też jakaś taka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 tak też mi się wydawało ale nie chciałem nic sugerowaćdzięki bjar_1pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 Okucia chyba od niemieckiego Mausera ,polskie trzewiki kolby były raczej takie płaskie" ,przynajmniej ja tak sądzę z autopsji.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2004 na pewno się tam jeszcze wybiorę, znalazłem obok maskę pgaz lekki destrukt, jak doczyszczę do końca to podam w ciągu kilku dni do identyfikacji, najpewniej radziecka lub niemiecka, ale zobaczymypozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 Typowe niemieckie okucie II wojenne.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2004 znalazłem w tym samym miejscu, metalowa końcówka od drewnianej kolby? Ładnie zachowały się dwie śruby.grubość blachy to ok 2mmpozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Tak ,to stopka od kolby. Tez od Mausera jakiegoś.Pewnie w tym miejscu była cała utrącona kolba i drewno zgniło.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Przydazyła mi się podobna historia. Najpierw znalazłem abkę" kawałek dalej stopkę" i sekund 10 póżniej cały Mauserek. Poszukaj dokładnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Szefo
znalazłem w tym samym miejscu, metalowa końcówka od drewnianej kolby? Ładnie zachowały się dwie śruby.
grubość blachy to ok 2mm
pozdr
Szefo
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.