mzbyszek61 Napisano 28 Styczeń 2008 Autor Napisano 28 Styczeń 2008 Proszę posiadaczy X-Terry50 o uczciwą opinię, ( rzecywisty zasięg, dyskrymka, zalety i wady. )Chcę kupić coś w tej cenie, głównie na kolorek i nie tylko. A może poczekać na nowego Rutusa? Nie wiem czy będzie lepszy, no i promocja się w krótce skończy, obecnie ok 1800zł.
Zwierzu Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 WitamMam x-terke 50.To mój juz którys z kolei wykrywacz i jest naprawde o.k.A na kolorek super.Zalety-bardzo dobry zasięg(dzieki strojeniu do gruntu)Choc na ustawieniach fabrycznych tez jest przyzwoity.Bardzo dobra dyskryminacja,dyskryminacja wybiórcza,duza solidnosc wykonania,waga...
Zwierzu Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 I jeszcze...Nie wariuje przy liniach energetycznych,bardzo dobrze sie rozkłada tzn.całą wykrywke zapakujesz w plecak 60 cm i w droge :)Acha...Mozliwosc regulacji siły dzwięku.To jest wazne gdy nie masz słuchawek a w poblizu znajdują sie osoby niepoządane.PozdrawiamZwierz
PG Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Zgadzam się z kolegą :) Przyjemny sprzęcik, bardzo dobra dyskryminacja i zasięgiem potrafi mile zaskoczyć :)Pozdr.
dzieci3 Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Witam,koledzy podajcie przykładowe osiągi w powietrzu /w cm/np.5gr;łuska mauser,bagnet i hełm.Za odp.serdeczne dzięki.Pzdr.P.S oczywiście X-terra50.
sanchez18 Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Tu masz testy x-terry 50http://wwwdark.w.interia.pl/testy.htm#mineexp
Zwierzu Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Wszystkie te testy robione w powietrzu są psu na bude".Sa wykrywki które lubią grunt a są takie co w gruncie tracą 30-40 %.A zresztą...Najwiecej zalezy od fanta i dostrojenia wykrywacza do warunków glebowych.Jak lezy,jaki jest wielki,z jakiego metalu,czynników gruntowych itd...
sanchez18 Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Zgadzam się z Tobą Zwierzu ale mimo wszystko jest to jakaś wskazówka przy wyborze nowego wykrywacza.Zresztą, duży zasięg jest tylko jedną z cech dobrej wykrywki.Liczy się jeszcze dyskryminacja,ergonomia,dla niektórych szybkość przemiatania itp.Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.