Radek1980 Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 Witam.Jakis czas temu wykopałem na Wyspie Sobieszewskiej nieśmiertelnik niemiecki.Jest na nim wybite:SCHUTZM.BATL.51 nr żolnierza 320.Jeżeli ktoś może pomóc mi w identyfikacji tego nieśmiertelnika bedę wdzięczny.Pozdrawiam Radek.
brivibai Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 51 btl.schutzmanschaft ukraiński powstał w maju 1943rozwiązany we wrześniu tegoż roku.Jego członkowie trafiliz Trawników / k .Lublina / do obozu w sztutowie jakoczęść obsługi ss.Byli więżniowie uważają ich za gorszychskurwysynów od Niemców.Pozdro
Radek1980 Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 Witam.Jakis czas temu wykopałem na Wyspie Sobieszewskiej nieśmiertelnik niemiecki.Jest na nim wybite:SCHUTZM.BATL.51 nr żolnierza 320.Jeżeli ktoś może pomóc mi w identyfikacji tego nieśmiertelnika bedę wdzięczny.Pozdrawiam Radek.
Radek1980 Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Napisano 24 Styczeń 2004 Serdecznie dziękuje wszystkim za pomoc w zidentyfikowaniu nieśmiertelnika a w szczególności Panu Piotrowi.Śle pozdrowionka Radek..
MTC Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Witam, Schutzm.Batl. to Schutzmannschaften - BataillonPozdrowienia
Pytanie
Radek1980
Jakis czas temu wykopałem na Wyspie Sobieszewskiej nieśmiertelnik niemiecki.Jest na nim wybite:
SCHUTZM.BATL.51 nr żolnierza 320.
Jeżeli ktoś może pomóc mi w identyfikacji tego nieśmiertelnika bedę wdzięczny.Pozdrawiam Radek.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.