Szefo Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 znalazłem tako oto żelazną szpulkę z otworem w środku, ma jakby rowki w miejscu nawijania ale nie jestem pewien bo pordzewiała, wymiary jak na rysunku, do czego mogła służyć?pozdrSzefo
Szefo Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 na tyle to ja się nie znam na broni palnej, wyjaśnij mi jak możesz co to jest ten bączek i ew. od jakiej broni mógł byćpozdr
bjar_1 Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Znajduje się on w kolbie ,a służy do rozbierania zamka.Prawdopodobnie twój jest od jakiegoś Mausera :)pzdrbjar_1
mietek Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Jest to babka (bączki to są te okucia obejmujące kolbę z przodu).Swoją droga, kiedyś jak trafiłem myślałem na początku, że to szpula od kliszy fotograficznej:)))
muslim Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 To typowa babka do Mauzera. Raczej nie da się określić od którego, chociaż mniej modeli niż więcej miało babki. Były też przy polaczkach :)
bjar_1 Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 No właśnie - BABKA ,a nie bączek :)pzdrbjar_1
Szefo Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Napisano 23 Styczeń 2004 dzięki, zawsze z chęcią poszerzam wiedzę:)
Pytanie
Szefo
znalazłem tako oto żelazną szpulkę z otworem w środku, ma jakby rowki w miejscu nawijania ale nie jestem pewien bo pordzewiała, wymiary jak na rysunku, do czego mogła służyć?
pozdr
Szefo
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.