der_bartosz Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 A teraz mam pytanie ma ktoś może dostęp do reko tych ładownic, bo szukałem i nigdzie nie ma, szycie tylko na zamówienie chyba pozostaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 to znaczy chodzi Ci o kopie? tutaj moja gorąca prosba, nie używajmy słów reko i pochodnych, nie są za ładne ; )Co do twojego pytania, tez osobiscie nie spotkałem sie z kopią żadnego z tych modeli, widziałem za to kilka razy juz kopie skórzanych ladownic do MP38/40, sądze też że dało by sie takie na zamówienie bez problemu uszyc i to wcale nie byłby aż tak niebotyczny koszt, no chyba że jak mówie interesuje Cie użytkowanie MP28 w koncowym okresie wojny, wtedy i te od 40stki przypasuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 Nie wole te wcześniejsze, zadałem już nawet pytanie do jednego z producentów czekam na odpowiedź ile to by kosztowało, jeszcze mam pytanie ładownice 4 komorową żołnierz posiadał tylko jedną, bo na niektórych zdjęciach widzę po dwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Tutaj moge tylko poratowac Cie swoimi przypuszczeniami, sądze że standardem niezaleznie od pojemnosci ładownicy w armii było noszenie ich dwóch, lub np jednej i kabury z pistoletem, bo na froncie amunicji potrzeba wiecej, ale np wszelkie formacje tyłowe, pomocnicze, policja itp nosiła raczej po jednej, bo im nie było potrzebne wiecej to raz, bo nie było sensu sie przeciążać to dwa, a na froncie te iles ładownic wiecej napewno sie przydało, tak samo było nawet z mauserowskimi, ale jak mówie, to tylko takie moje luźne przemyślenia na bazie pewnych ogólnych reguł panujących w niemieckiej armii i nie moge tego udowodnic niczym wiecej, ale jesli widujesz foty z kompletem i jest to armia to temat w sumie rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 Panowie czy zna może ktoś wymiary tych ładownic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Autor Share Napisano 2 Luty 2008 Stadler z kad masz to zdjęcie, jak możesz daj link na stronę, znalazłem coś takiego jak widać na zdjęciu, a wiec raczej 4 komory, jakie sa wymiary magazynka do stena lub MP40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 http://www.wehrmacht-awards.com/forums/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Autor Share Napisano 2 Luty 2008 Nie mam pojęcia już jakie wziąść te ładownice, może ktoś mi podpowie, raczej bym brał z dwoma komorami bo mogę je dostać od ręki a zależy mi na tym żeby to było zgodne z uzbrojeniem WH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 albo wykonam samemu jedną ładownicę cztero komorową, ale wymiary będą +-1 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 Stadler dzięki za ten link, świetne forum, zalogowałem się nawet na nim ale nie mogę założyć nowego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Na egunie jeszcze przez 10 dni licytowana jest ładownica; są zdjęcia:http://www.egun.de/market/item.php?id=1632832 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.