tomek64 Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 napis na dole :otworzyc tylko na rozkaz oficera" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Mam w posiadaniu dokladnie takie samo pudeleczko.Znalazlem go w schowku narzedziowym motocykla z polowy lat 50tych.Sam jestem ciekaw jak owe pudelka dotarly do nas.Ktos moze wie cos wiecej na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 oto one Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 z informacji jakie posiadam na temat tych pudełek / mam dwa / wynika, że przyszły do Polski w ramach UNRRY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 W ramach Land Lease USA dostarczało Armii Czerwonej również żywność. Część konserw, zwłaszcza tych lepszych, przeciekała zapewne z wojskowych magazynów na czarny rynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.