Hans-Kloss Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Napisano 16 Styczeń 2008 Mam pytanie w sprawie tego wykrywacza czy jest on w miarę dobry i czy opłaca się go kupić na militaria prosił bym o wypowiedź na temat tego wykrywacza a nie co mógł bym kupić bo smętek mnie nie interesuje słyszałem że saper traper jest dobry na wypady do lasu itp.cena tego wykrywacza to około 550 złotych więc jak ktoś zna tą markę lub lepiej ma go to proszę o odpowiedź na pytanie (czytałem podobny temat na odkrywcy ale mało osób się wypowiedziało) pozdro Hans-Kloss
ensiferum3 Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Ja mam ten model jest to mój pierwszy wykrywacz i jestem z niego zadowolony.Jest bardzo dobry fakt że niema dyskryminacji i innych bajerów ale zato ma duży zasięg ja już znalazłem parę fantów jest bardzo prosty w obsłudze. Posiada akmulator więc na bardzo długo starcza.Na wykopki jeżdżę często rowerem więc trzeba go złożyć i do plecaka bardzo prosto się składa.Przy zakupie na allegro dostaniesz 2 sondy bynajmniej tak ja dostałem.Jest dobry to moja opinia.Pozdrawiam ensiferum3.
Hans-Kloss Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 mam pytanie do ensiferum3 czy ten wykrywacz pomimo to że niema dyskryminacji metali wykryje wszystkie metale jakie mogą być napotkane na jego drodze w ziemi proszę o odpowiedz i dziękuje za pierwszą wypowiedz właśnie o taki komentarz mi chodziło czyli człowieka który taki wykrywacz ma i coś nim znalazł :)
Hans-Kloss Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 chodzi mi np o złoto aluminium żelazo stal itd
Hans-Kloss Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 pytanie ostatnie czy wykrywacz może mieć podłączone słuchawki czy trzeba kombinować z ich podłączeniem
ensiferum3 Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Wykrywacz wykryje każdy metal.Nie podłączysz słuchawek bo niema wejścia no chyba że pokombinujesz i jakoś to sobie zrobisz(może się da).
Hans-Kloss Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 wykrywacz ma głośny głośnik czy trzeba nasłuchiwać żeby coś usłyszeć
ensiferum3 Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Nie ma mocny głośnik z regulatorem ale w terenia musisz mieć na pełną moc ustawiony.
Hans-Kloss Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 mam pytanko skoro ma mocny(głośny)głośnik i wykrywa wszystkie metale i ma duży zasięg itd to czy jeżeli zamontuje sondę większą niż 37 cm to zwiększy głębokość penetracji i zasięg i ostatnie pytanko czy mógł byś podać jakie mniej więcej fanty wykopałeś ensiferum3 tym wykrywaczem i na jakiej głębokości one były pozdro Hans-Kloss
zbyniek Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 A poco ci głęboko, co będziesz kopał na 5m.
ensiferum3 Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Myślę że jeśli zamontujesz większą sąde to tak będzie większy zasięg.Fanty:odznaka pancerna ok.20 cm,parę łusek ok.15cm łuska z działka WJa 23mm ok.30cm.Ja dopiero niedawno zaczołem i jeszcze niemam dużej kolekci.Uwaga wszystkie łuski znalazłem sądą 24cm.pozdrawiam
draven85 Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 witamwydaje mi się , że sonda większa niż 37 cm będzie sprawiać problemy w szukaniu po lesie. pozdr
ja20 Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 ja mam inny wykrywacz(hs3) sondę 30 cm i mam problemy czasem jak coś małego znajdzie, żeby namierzyć i ciężko się porusza z nią po lesie, miedzy krzakami, więc podejrzewam że z cewką będzie jeszcze gorzej, ale zasięgi na pewno lepsze.
Hans-Kloss Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 to jaką sonde oprócz 37 wybrać jaką ty np masz ensiferum3 jaką byś polecał a i czy orientujesz się czy np midas ma wejście na słuchawki?
ensiferum3 Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 Jeśli kupisz sapera to dostaniesz dwie sondy 24cm i 37cm mi w terenie nie sprawia trudność z poruszaniem się z sądą 37cm ale z większą będą małe problemy.Midas chyba nie ma wejścia na słuchawkitak jak saper ale sprawdz na allegro w wyszukiwarce na allegro wpisz saper ibędziesz miał trapera i midasa przejżyj sobie wybierz co ci potrzebne i do ciebie lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.