Rudolf31 Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 Witam Panowie,ziemia zmarznięta, znaleziska wyczyszczone. Naszło mnie na planowanie i gdybanie....Mam wiec kawałek lasu. W tym lesie dołki i górki. trafiła sie łuska od berdana, sporo łuskę od mosina i łódki do nich. trochę łusek mauzerów.Pomierzyłem teren, naszkicowałem i wyszło coś takiego.Teraz pytanie:Czy według Was warto gdzieś w tym miejscu kopać w ciemno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 co masz na mysli mówiąc kopac w ciemno?szukaj gdzie tylko się da..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Witam.Przeważnie kopie sie w ciemno.Podziwiam skrupulatność,Ona na pewno przyniesie efekty.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf31 Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 mówiąc kopać w ciemno mam na myśli :-kopać bez wykrywki-kopać bez wykrywki powiedzmy ok 1m a potem ponownie sprawdzić wykrywaczemzapomniałem podać skali 1 kratka to 1 metr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Nawet krety nie kopią w ciemno tylko po to aby znaleźć coś na ząb ,myślę że łatwiej będzie najpierw połazić z wykrywką i jak znajdziesz jakieś fajne miejsce( gdzie będzie np wychodzić sporo łusek )można wtedy rozkopać teren pamiętając aby po wszystkim zasypać dół i przywrócić pierwotny wygląd ,chyba że chodzi Ci o samą przyjemność kopania ,lecz wtedy odradzał bym las ,a proponował jakąś firmę ,budowlaną lub melioracyjną .Tak w ogóle to kopanie zwłaszcza w zakresie o jakim piszesz 1m w miejscu zalesionym napawa mnie grozą i przed oczami staje księżycowy krajobraz jaki nie raz widziałem pozostawiony przez nzw.,,eksploratorów'' .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf31 Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 Jasne że nie zostawię po sobie księżycowego krajobrazu. Kopię już parę lat i nigdy nie zostawiam po sobie zniszczonego krajobrazu. To nie jest właściwie las, nie wiem jak to nazwać , skupisko drzew (dawne otulina) na prywatnej działce. Wiec nie zamierzam niszczyć terenu 50m na 50m w lesie :)Zastanawiam sie po prostu czy można na tej mapce wyznaczyć punkty w które zajrzeć. Np. dziury przy drodze wyglądają na dołki strzelecki. Może ktoś dostrzeże ziemiankę lub z doświadczenie wie z którym miejscu okopu można coś trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Ja na Twoim miejscu obszukał bym wszystko wykrywką, systematycznie, sektor po sektorze, jak wychodzą jakieś łuski to coś musiało się dziać więc do dzieła...:)PozdrO i Życzę Góry Fantów w tym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Sorry za post za postemPrawie w każdym miejscu okopu można coś trafić, nie ma określonych reguł gdzie żołnierz zgubił odznakę lub karabin.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.