maciek_zagroba Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Mapisy z jasnej blachy:Z lewej: G.M.SZ praewj: K. K. O. P.Nad napisami coś w stylu nitów, a po środku poziomy odstający drucik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Nie ołów a stal,ołów nie rdzewieje.Ogolnie fanty warte 40gr/kg na pobliskim złomowcu.Proponuję poszukać wykrywacza z dyskryminacją.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2008 Nie chodzi mi o ich wartość lecz chcę się dowiesdzieć co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ten nagwintowany element to jest według mnie spłonka, która była wkręcana do łuski.Chyba też jest nielegalna z powodu małej ilości ładunku czy jak tam się to nazywa.Chyba powinna mieć jeszcze detonator, ale nie jestem pewien.Niech wypowie się ktoś kto się na tym zna.Nie chciałbym Cię zniechęcić, ale te twoje fanty to chyba ciężko będzie zidentyfikować.Ja jakiś czas temu pozbyłem się około 30 kilo takich fantów, wywalając je na złom.Powodzenia życzę i wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 To okrągłe wygląda mi na destrukt rosyjskiego zapalnika dennego (od pocisku przeciwpancernego). Ma ślady gwintu, a spód pasuje pod klucz. Porównaj z tym:http://img264.imageshack.us/my.php?image=dfgasdglr1.jpghttp://img504.imageshack.us/my.php?image=p10100223xurw3.jpgWięcej informacji tutaj:http://niewypaly.poszukiwania.pl/forum/viewtopic.php?t=2111Dobrze wiedzieć co się trafiło, ale ogólnie jak wspomniał lain poszukaj sobie innych fantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Mam kilka nowych fantów, ale od razu mówię że nie chodzi mi o ich wartość materialną. Chodzi mi tylko o ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Na początek coś jakby guzik. W środku kawałek materiału. Jeżeli ktoś wie co to niech pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Drugi bok: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Widoczny kawałek materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Czy możliwe że skuwka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Możliwe że z okresu wojny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Łuski, na moje oko pierwsze dwie od mosina następne od mausera. Tylko że te mosiaki to dwa inne.Ich bicia w kolejności:Będe pisał od znaku na W a póżniej zgodnie z ruche wskazówek zegara:п 13 ф IIITe bicie jest niepełne: 09 IIIMausery: 8 13 S P19 SB 39 VIII36 P315 S* 5Chodzi mi o kraj i wytwórnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 Rosja,niemcy,Czechy ,niemcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 a ja znam takie powiedzenie chłop chłopu na miedzy zawsze w mordę może dać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Na odpowiedź forumowicza o nicku baronSS nie odpowiem, a co do odpowiedzi Darka419, to kraje produkcji?Chodzi mi o takie odpowiedzi jak nunki z 2008-01-14 22:33:00a jeśli nie to o podanie stronki lub książki gdzie podane są tłumaczenia bić różnych łusek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 http://www.zakee.ionichost.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Właśnie chciałem dodać ten link:)Nie mają Rosji:(A więć ID Rusków nadal aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 Pierwsza Sankt Petersburg, 3 trymestr 1913.Druga prawdopodobnie Moskwa, 3 trymestr 1909. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Wielkie dzięki!A oto kolejne fanty:Ma ok.40cm dł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Zawias: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Następne do ID: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merdoc Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 maciek słuchaj niewiem czy zauwarzyłeś ale operator dodał dla takich jak ty w tytule forum bez identyfikacji wiec przestań sie pytac coto jest o kazdy kawałek złumu jaki ci wyjdzie spod piszczałki jest osobne forum od tego pt. IDENTYFIKACJA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.