dect Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Made in Taiwan. Na razie tylko fotki - jak sie dowiem czegokolwiek wiecej to dam znac
dect Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 6 i teraz bedzie dobre: PAK kosztowal ich jakies 85 USD a Nebel 150 USD. Niczym nie strzelaja (ale jak zapowiada autor - jeszcze nie... :) ")Zrobione sa z drewna, plastiku, kilku metalowych elementow, rur wod-kan, a opony ze smieciowiska - za darmo.Jak widac - mozna :)
herrmateuss Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Czy amunicja do nebela nie jest przypadkiem zakonczona butelka pet?W kazdym razie bardzo fajna sprawa.
Alexxg Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 A czy piszą coś o produkcji eksportowej"? ;)
dect Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Pomysl chyba nieco przerosl autorow bo nie moga sie opedzic od pytan :) Nie, to produkcja na potrzeby tamtejszej GRH i nie jest planowana sprzedaz na handel. A przynajmniej nie w tej chwili.Wymiary zdjeli z... modeli w skali 1:6, praktycznie nieznanych u nas na rynku. Zeby bylo smieszniej nastepne w kolejce sa Acht-komma-Acht" w wersji p-lot oraz polgasienicowka :)O tyle o ile pierwsze moze zmiazdzyc jezeli bedzie tak samo dobrze zrobione jak te dwa powyzej to ciezko mi sobie wyobrazic Sd.K.fz-ta w wersji z drewna :)Ale tak czy siak trzymam kciuki i bede donosil w miare nowych informacji.
to17071990 Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Nie dziwie sie , bo wyszło im to wszystko bardzo dobrze.
michal7589 Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Polacy nie gęsi swoje PAKi mają : p http://www.jedendojednego.fora.pl/inne-repliki,17/wyrzutnie-rurowe,202.html
czlopiur Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 ASG-owa ekipa z 3-miasta jest bardzo twórcza.Swojego czasu brałem udział w dwóch strzelankach" w klimacie II-go wojennym i mogę potwierdzić ,że goście są niezli:)
Martin44 Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 Witam, odświeżę trochę temat.Wiem że proszę o niemożliwe Ale czy ma ktokolwiek dostęp do jakiś danych dotyczących wymiarów pak'a 37 ? Interesuje mnie głównie wymiary tarczy oraz lawety oraz długość średnice lufy. Napisałem u panów od Asg jedendojednego" Niestety Pan u którego dana replika jest garażowana jest tymczasowo nie osiągalny. ostatnio wraz z paroma znajomymi zawzięliśmy plan budowy od podstaw właśnie tego działka, W warsztacie mojego dobrego przyjaciela Na ile projekt wyjdzie nie wiem, aczkolwiek im więcej danych uda mi sie zebrać tym pójdzie łatwiej i sprawniej.Jeżeli ktoś mógłby wskazać jakieś źródła książkowe lub coś z własnych zbiorów będę ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam i liczę ze nie zostanę zlinczowany.Z góry dziękuje.
Trodat Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 WitamOto nasze dzieło :) Jestem członkiem grupy rekonstrukcji histroycznaej Kampfgruppe Schlesien i chciał bym zaprezentować nasze dzieło. Jest to w pełni metalowa (skala 1:1) replika PAK-a 37mm opracowywana na podstawie orginalnych planów i obserwacji muzealnych :). Został opracowany w niej układ tlenowy wraz z zapalnikiem elektycznym dzięki czemu jest głośny efekt wystrzału. Działko cały czas jest dopracowywane.pozdrawiam Dawid Lang"GRH Kampfgruppe Schlesienwww.kampfgruppe.go.pl
Martin44 Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 Ślicznie wyszło wiem że to plagiat ale mógłbym prosić jakieś konkrety na priv?pozdrawiam
SSzuder Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 Również interesowały by mnie te oryginalne plany :-) Mam dostęp do oryginału, tak że postaram się coś pomierzyć, ale i plany się przydać mogą. No i ten zapłon elektryczny mnie zaciekawił bardzo... możesz napisać coś więcej?
Trodat Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Nie mam zbytnio talentu malarskiego :) Tak mniej więcej wygląda zapłon elektryczny w naszej armacie. Schemat jest uproszczony ale zasada działania ta sama. Jak coś nie jest jasne to pytajciepozdrawiam Dawid
SSzuder Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Czyli pokrótce - następuje zapłon tlenu pod ciśnieniem, tak? ;-) Jaki to daje efekt przy 'strzale'? Jakiś filmik może z wystrzału? Byłbym wdzięczny!A tak jeszcze z lekka poza tematem - ma ktoś zdjęcia, wymiary pocisku do PAKa?
Stadler Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Nieno- OK, ale tlen jest niepalny... Trzebaby jeszcze czegoś domieszać...
Loczek Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Czysty tlen ma właściwości wybuchowe i na tym opiera się to rozwiązanie , a skoro ma włąściwości wybuchowe to musi następować spalanie tylko w ogromnej prędkości.pozdrawiam
SSzuder Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Ciekawa sprawa :-) Macie więcej zdjęć swojego dzieła? Bo naprawdę robi wrażenie!
DJ MHz Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Tak samo można z propan butan i tlen, jak to robią pyro guny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.