Tuszek Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 Witam. Wczoraj będąc na wsi przypomniałem sobie że wujek mi wspominal pare lat temu o zasypanych drzwiach na nasypie bylej niemieckiej cegielni. Teraz postanowilem sie go o to wypytac. O to, co mi powiedzial: o tym wejsciu dowiedział sie dobre 20lat temu od faceta który pracowal na wojnie przymusowo w tej cegielni. Mowił że widział jak niemcy pod koniec wojny coś tam zwozili a następnie zasypali cale wejście. Co ciekawe wujek znalazł przy remoncie domu koło cegielni PM (po jego pieczołowitym" opisie stawiam na Stena) i portret Hitlera. Czytałem dużo o tej wsi i dowiedzialem sie że gościł tam Adolf i była tam szkoła NSDAP (widzialem foto z tego okresu i wszystko sie zgadza). Pomyślicie że jak to zwykle dziadka ponosi fantazja, ale .. Wujek zaprowadził mnie w to miejsce i faktycznie widac że kopali. Drzwi od momentu zamkniecia przez niemcy były zasypane i nie otwierane. Kopac będę w czerwcu bo aktualnie jestem w wojsku i nie mam jak. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Uważaj na miny pułapki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 Właśnie obawiam sie czegoś takiego. Otworze te drzwi i przywitam się ze św. Piotrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 No ciekawie zapowiada się ta historyjka. Może to nie zwykłe drzwi, tylko e drzwi". Generalnie to warto byłoby tam pomachać detektorkiem. Przy cegielni monetki powinny wychodzić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Z wykrywką moze być ciężko bo jest tam dzikie wysypisko. Ciekawy jest tez tam dom partii NSDAP, przy remoncie wytargali tam duzą ilość Marek a przy kopaniu dołu na podwórku taśme do MG z nabojami w pudełku. Oczywiscie wieś nie szanuje takich rzeczy i poszło w zapomnienie. Też jakiś czas temu mój znajomek chadzając po lasku natknął się na dużą bańke na mleko wykopaną z ziemi a w niej resztki papierów pergaminowych, oczywiscie juz pusta. Pokemon, oby to były e drzwi" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 zrób jak Mietek Stankiewicz, co chłopak był morowyi wyjedź na urlop sześciotygodniowydla laików, to taki urlop tylko dla żołnierzy, w sam raz aby przeorać cegielnię. Oczywiście to żart, ale dlaczego od razu wpadłem na taki pomysł ? Czyżby lewizna we krwi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.