kuba321 Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 Guziol solarny? Był zgięty i srebro odeszło ;/
kuba321 Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 Druga mańka - bez uszka - i pytanie, czy było tam uszko? Może to rodzaj broszki? Jak na moje to podobny do guzika solarnego. Średnica 3cm....CirrusCX
kokesh Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Co ty masz z tymi guzikami solarnymi jakąś obsesję ? Solarny czyli co,chodzi o motyw słońca ? W kolo najłatwiej wpisać promień lub cięciwę i już mamy wzór solarny ,tak jak na talerzach ,serwetach ,pokrywkach garnków czy świątecznych pisankach .To twoje cacko nie jest ręczną robotą ,a pochodzi z wykrojnika ,czyli z czasów technologi przemysłowej góra 10-20 lat temu .Mogło być guzikiem ,elementem naszyjnika , damskiego paska lub broszką noszoną przez tzw.dzieci kwiaty .Pozdro...
Kiler Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 kokesh, ladnie to ujales. Wogole co to jest ten solarny, jakas moda na to slowo czy jak?
kuba321 Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Napisano 16 Styczeń 2008 kokesh - jaką obsesję???? Przecież grzecznie pytam. Temat był już na forum. Czy ja coś pisałem o ręcznej robocie? Jeśli chodzi o modne słowo to proponuję ci zasięgnąć trochę INNOWACYJNEJ kultury osobistej i nie pienić się z byle powodu. ...CirrusCX
kokesh Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Daleko mi do pieniactwa ,ale jeśli możesz to wytłumacz nam co to znaczy ,,guzik solarny ''bo wielu z nas posiada takowe i nawet nie wie co to znaczy .Bez urazy .Pozdro...
kuba321 Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Napisano 16 Styczeń 2008 Chodzi oczywiście o motyw solarny - polecam te oto linki:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=95399#95399http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=384141#384141P.S. A jeśli czegoś nie wiem to mam prawo pytać, chyba po to jesteśmy tu wszyscy żeby sobie pomóc - prawda?...CirrusCX
kokesh Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Chodzi jak widzę o guzik z motywem tzw.SOLARNYM ,teraz kapuję ,bo przez chwilę myślałem że się jakiś nowy typ guzików pojawił .Pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.