zabor Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Panowie chcę zmienić piszczałę z Qantum XT na XLTWszystko fajnie tylko czym więcej czytam o XLT tym głupszy się robię.Pomijając skrajne opinie typu kicz" albo sam zasysa" -nawet kopać nie trzeba zaczynam się go trochę bać.Nie jestem fizykiem ani elektronikiem tylko zwykłym dreptaczem z tiditką w łapie.Dwa lata biegam z Qantum ,który na mój gust tez parę funkcji ma.Wiem ,że nie jest to kombajn o niesamowitych parametrach ale sympatyczny uczciwy sprzęt (bolą mnie tylko jego zasięgi i jego nadpobudliwość przy zetknięciu z np krzaczkami). Na forum dokopałem się do postu Cirrusa X który chciał się go pozbyć ale szybko zmienił zdanie. Może mógłbys podrzucić jak to się skończyło. No i kolega Van W. guru XLT (całkiem poważnie) czy jako humanista mam wywalac 3,5 tys bo jeśli przez 2 lata będę go tylko ustawiał i uczył się patencików (ponoć na prog fab. jest to pomyłka)to już by mi się mniej podabał !!:)!!
damiani Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Moim skromnym zdaniem to jest trochę przesadzone straszenie ogromem funkcji :)Widziałem w akcji XLT-e i prawda jest taka że jest kilka godnych polecenia programów userów z forum matczynego VW które się wprowadza,zapisuje do pamięci i działa w terenie.Modyfikując powiedzmy klilka ustawień w zależności od miejscówki.Oczywiście w porównaniu z innymi jest bardziej skomplikowany ale daje i większe możliwości.Znawcą żadnym nie jestem ale takie mi sie wnioski nasuwają-odrobina dobrej woli i będą wyniki.Nie trzeba być jakimś nadprzeciętnym geniuszem ;)To nie jest tak że włączasz wykrywacz i nonstop coś tam regulujesz i zmieniasz-z tego co widziałem to włączenie,wczytanie programu,strojenie do gruntu i do dzieła :)
Raned Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 zabor wejdź na stronę testów:http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/depth_test.htmi być może to Cię otrzeźwi.
terenowiec69 Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Raned,whites'a znalzałem ale na końcowych pozycjach.Czyzby tak cienko.Tesoro w scisłej czołówce.
zabor Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Raned fachowcem nie jestem ale z tych testów wynika że Whites i to najwyższe modele są kopane spokojnie przez sprzęty ze średniej półki.To co to za marka ? :)
hektor111 Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 na mój gust tu znajdziesz bardziej sensowne testy:http://www.detectorpro.co.uk/reviews.htmlink też od kolegi Renedapzdr
kuba321 Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 A u mnie skończyło się na tym, iż pracuję PRZEWAŻNIE na dynamiku. MIX włączam tylko wtedy kiedy akurat mam kaprys :/ Jednak ilość wyciąganych monetek przekonuje mnie, że dobra z niego bestyja. Dlatego w najbliższym czasie zamieniam mojego starego XLT na wersję E i dokupuję sobie Minelaba X-70. XLT jest wg mnie BOSKI na plażę. Tak ustawiłem mojego orzełka, że ciągnie same PRECJOZA :] Dla mnie XLT jest ODKURZACZEM na małe kolorki. Z góry się na nie nastawiałem i stwierdzam, że XLT posiada OGROM możliwości. Każdy podobno chwali to co ma. Jeśli chodzi o moje potrzeby to XLT ma u mnie 7 w skali 1-10. Takie moje odczucia. Pozdrawiam....CirrusCX
damiani Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Moim zdaniem tylko testy w Polsce są miarodajne ;)Różnie to bywa z testami - ciężko znaleźć naprawdę obiektywne :DPolecam jeszcze lekturę polskojęzyczną ----> http://free.polbox.pl/d/dark/testy.htm
zabor Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Podziękował panowie.Damiani te testy nie są rzetelne mam Qantum XT który jest tam wymieniany i nie bardzo, nie bardzo :)
Mic112 Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Witam niestety te testy to lipa;) Od niedawna jestem posiadacze XLT wcześniej miałem X70 i mogę powiedzieć że z mojego krótkiego doświadczenia wynika iż XLT jest naprawdę dobrym wykrywaczem (oczywiście porównuję do X70) Biorąc pod uwagę mnogość ustawień i parametry, myślę że większość osób będzie w stanie dopasować go do swoich potrzeb:)Mnogość ustawień nie powinna jednak zniechęcać, po dokładniejszym zapoznaniu ze sprzętem nie wygląda to już tak strasznie:)a na pewno większość z tych ustawień znajdzie swoje zastosowanie w praktyce;)
damiani Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 @Mic112, @zaborCieszę się że w waszych przypadkach testy nie pokrywają się z rzeczywistością oczywiście na plus czyli że jest lepiej niż na testach :)Może to podpowie Userom wybierającym sprzęt że testy to nie wszystko :D
Mic112 Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Witam zgadza się że testy to nie wszystko, gdyby sugerować się tymi testami to nigdy nie zmieniał bym swojej poprzedniej wykrywki na XLT;)
zabor Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 damiani w przypadku mojego Qantum testy wychodzą sporo lepiej niż wyzszych modeli MXT , DFX ,XLT(uznawanych za kultowe) :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.