rob1914 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 mam cewke do głebokich poszukiwan sprwia mi duzy problem ustabilizoanie jej czesto sie wzbudza i daje sygnał na pusto.Moze ktorys z kolegow ma takiego garretta moze dac jakias pomoc w ustawieniach czy podpowidz jak nim pracowac
Tomasz# Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 ustawcie sygnał wiodący nisko w granicach 20 do 40 punktów najlepiej to zrobić w słuchawkach następnie frequency na 1(osobiscie tak ustawiam)następnie dostrajamy rame do gruntu tą czynność należy powtarzać co jakiś czas .Czułosc około 9 punktów,czasami trzeba zmniejszyc czułosc zależnie od gruntu.
oskar-markiewicz Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 tomasz gdzie mieszkasz? Gdzieś na dolnymslasku???
Cezar777 Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Dodam tylko ze trzeba recznie dostroic do gruntu.Tez jestem z Dolnegoslaska(okol.Wrocka)
oskar-markiewicz Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 tomasz, cazar777 macie gti 2500??? Mieszkam niedaleko Raciborza moze bym na wiosne wpadl to bys mi wytlumaczyl co nieco, nadal mam problem z gti ;/
oskar-markiewicz Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Jugów w Górach Sowich jakieś 50km od Raciborza
Cezar777 Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Szkoda ze szybciej nie napisales,bylem niedawno w twoich okolicach.Jak bede sie tam wybieral nastepnym razem to dam ci znac na meila.
oskar-markiewicz Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 ok! ;) jak cos to moge przyjechac do ciebie na wiosne ;)
rob1914 Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 dzieki bardzo dlugo sie nikt nie odzywal ale ktos go w koncu rozgryzl jeszcze raz dzieki
linux Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Mam pytanie do Tomasza# - jak Ty dostrajasz ame" do gruntu - mozesz opisac to krok po kroku - w mojej ramie mam wlaczane ground balance ale czy dodam +30 czy -30 to nic to nie daje.Mam pewne podejrzenie ze cos jest nie tak z cewkami u mnie.
Tomasz# Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 witam na jakiej wysokości stroisz ramę?im wyżej od ziemi tym mniejsze zmiany u mnie ground balance ustawiam około 3/4 zakresu wiadomo w zależności od gruntu.Strojenie menu,włączam ground balance unoszę ramę na wysokość około 40 cm i pompuje sondą w górę i w dół tak długo aż zmiany dźwięku ustabilizują się,czułość ustaw około 8 punktów (użyj słuchawek).ps jeżeli będzie w pobliżu metal zmiany mogą nie następować.
linux Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Czesc-witam na jakiej wysokości stroisz ramę?im wyżej od ziemi -tym mniejsze zmiany u mnie ground balance ustawiam około -3/4 zakresu wiadomo w zależności od gruntu.a mozesz dokladniej okreslic ustawienie 3/4 - ja mam po wlaczeniu ramy ustawienie groung balance" gdzie mam glowne i szczegolowe ustawienie kwadracikami wiec 3/4 w/g tego to 9 na glownym i zero na szczegolowym ? - a dokladniej jak sprawdzic czy nie ustawic na 1/2 - czym to sie objawia ze jest zle-Strojenie menu,włączam ground balance unoszę ramę na -wysokość około 40 cm i pompuje sondą w górę i w dół tak -długo aż zmiany dźwięku ustabilizują siętutaj mam pytanie odnosnie zachowanie sie ustawien na ground-balance" - czy po takim pompowaniu robi sie np 2/3 z ustawien poczatkowych 3/4 a jezeli nie to skad wiem ze jest ok i czy moze nie powrocic do innych ustawien poczatkowych przed pompowaniem" i nie zaczac od nowa - napisz jak zachowuje -czułość ustaw około 8 punktów (użyj słuchawek).
pulkownikt Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Cześć,Część osób pytała w tym wątku o różne sprawy i pewnie prze ten czas dopracowaliście techniki.Dzisiaj odebrałem swoją dostwkę two box do GTI i pomału przygotowuje się do wyjścia w teren. Sądząc po Waszych postach pierwsze wyjścia skończą się na nauce. Dlatego prosiłbym o rade krok po kroku jak najprościej ogarnąć temat. Sam GTI 2500 jest bajecznie prosty więc może z two boxem nie bedzie tak źle.pzdr
meteor1 Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Witam. Widzę że jest tu kilku użytkowników Garretta GTI 2500 z Dolnego Śląska. Ja także mieszkam w tym rejonie i zamierzam właśnie kupić taki sprzęt wraz z ramą do głębokich poszukiwań. Może ktoś zgodziłby się abym do niego podjechał i mógł zobaczyć ten sprzęt w akcji. W końcu to całkiem spory wydatek i kupowanie tylko na podstawie postów na forum troche mnie niepokoi. Potrzebuję dobrego uniwersalnego sprzętu.
pulkownikt Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Czasem probuje uzyc dostawski do GTI ale coraz bardziej rozważam sprzedaż. Sprzet daje ciagle puste sygnaly, nie jest latwy, czesto się wzbudza przy nierownym terenie i przy głębszych" kroakch. A przeszukanie stomej gorki to już graniczy z cudem. Generalnie o przyjemnosci szukania można zapomnieć a człowiek tylko się denerwuje.Jeszcze poprobuje ale może ktoś doda coś cikawego do tego wątku o ustawianiu Eagle Eye.
adek_ Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 mogłes kupic jakis ramowy a garecika zostawic poprostu do standardowych poszukiwań. Tez zastanawiałem sie (mam gt2500) nad two boxem ale szybko mi to odradzili ;]adek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.