tombspider Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Witam Szanownych forumowiczów. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w odnalezieniu kilku map. Chodzi mianowicie o:- mapę Miega,- kataster Galicyjski 1851,- Generalkarte 1889.Na powyższych mapach interesuje mnie region pomiędzy Krosnem a Duklą, może ktoś zna linki do stron gdzie byłyby te mapy, lub miałby je w swoich zasobach i zgodziłby się udostępnić mi ich skany. Chcę na ich podstawie prześledzić rozwój kilku podkrośnieńskich miejscowości. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Hitboy64 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Hmmm to może podaj nazwy tych miejscowości to będzie łatwiej coś ciekawszego podać :)
tombspider Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 Witam bieszczadersa Hitboya64 :)Chodzi mi o Świerzową Polską, Zręcin, Szczepańcową i Żeglce. Ale głównie to o Świerzową Polską - przymierzam się do jej monografii i stąd moja prośba.
tombspider Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 ponawiam prośbę, czy naprawdę nikt nie ma tych mapek?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.