Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Posiadam hełm niemiecki M40 i mam pytanie jak go zakonserwować wyczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Bok hełmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Na poczatek wypiaskować - blacha widać w dobrym stanie. później szpachla samochodowa do wyrównania powierzchni, podkład wypełniający i antykorozyjny w sprayu. Nastepnie farba, fasunek, kalki i gotowy garnuszek. Parę postów niżej juz pisałem jak robiłem mój Stahlhelm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Dzięki za info.Do tego hełmu mam sentyment więc chyba go zostawie tak jak jest a zrekonstruluje inny hełm niemiecki juz szpachlowany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 nie piaskuje się lepiej elektroliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 To niby thomson dlaczego się nie piaskuje? Jeżeli element nie jest doszczętnie przeżarty przez rdzę to metoda jest bardzo dobra, szybka i dokładna. Elektroliza nigdy tak dokładnie nie wyczyści i jest bardziej czasochłonna. Oczywiście dobór metody zależy od przedmiotu i jego stanu. Ja z piaskowania jestem bardzo zadowolony i w przypadku np.: takiego hełmu jest wg. mnie najbardziej na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 A jaki sens tutaj go piaskować,weź szczotę na wiertarkę i do roboty, tylko czasu zaoszczędzisz, i tak ma być szpachlowany to po co>? piaskować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Dzięki za info :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Jak chodzi o szpachle to najlepsza z włóknem mocniejsza jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 gdzie taką można kupić i mniejwięcej za ile ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Szpachle taką kupisz w lakierniczym lub motoryzacyjnym. Delikatne piaskowanie najlepiej doczyści, szczotka na wiertarce najlepiej po elektrolizie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.