Manierkarz Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Napisano 3 Styczeń 2008 Mam pytanie czy ma ktos jakieś zdjęcia z bitwy nad bzurą.2 moi krewni tam walczyli.
makul Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 Łatwiej będzie jak podasz jednostkę, miejsce/a, stronę po której walczyli. Do tego masz możliwość wizyt w muzeach - też posiadają jakieś zbiory i czasem pomagają wyjaśnić pewne kwestie. A generalnie powinieneś podać w jakim celu potrzebne ci są te zdjęcia - kopiowania? publikacji? itp.pozdro,
Manierkarz Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Napisano 4 Styczeń 2008 Jeden krewny walczył w 15 brygadzie kawaleri poznań (niewiem czy dobrze powiedziałem)a drugi w piechocie .Obaj w Armi Poznań
Manierkarz Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Napisano 4 Styczeń 2008 Chce popatrzeć na zdjęcia i może ich odnajdę :D
kowalinho Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 Hehe, może chodzi Ci o Wielkopolską Brygadę Kawalerii, w skład której wchodził 15 Pułk Ułanów z Poznania? ;)Pozdarwiam
kondek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 CześćZdjęc za wiele nie ma ale polecam ksiązkę ge.Romana Abrahama Wspomnienia znad Warty i Bzury".90 % książki poświęcona jest WBKawalerii i są spisy nazwisk. Może znajdziesz tam swoich krewnych.PZDR
Kobieras39 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 ja mam ladne zdjecia z 20 rocznicy walk 60pp nad bzura sa weterani na nich z walk leczyca solca uniejow
kondek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Tu mała garść wspomnien z 15 pułku.http://www.zoltowscy.org.pl/kwartalnik/27/ulani_poznanscy.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.