zborap Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 Witam, czy może mi ktoś pomóc w identyfikacji przedstawionego bączka? Jego średnica to 20mm. Wygląda na pruski ale nigdzie się z takim nie spotkałem.
zborap Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 Witam, czy może mi ktoś pomóc w identyfikacji przedstawionego bączka? Jego średnica to 20mm. Wygląda na pruski ale nigdzie się z takim nie spotkałem.
zborap Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 Dodam jeszcze że znaleziony z fantami I wojennymi.
krystian-szabla Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 czy w krzyzu nie ma zadnego napisu ? wydaje mi sie ze jest tam cos umieszczone w pionie
zborap Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 Oto zbliżenie samego krzyża (obróconego o 90*). Jeśli są to napisy to niestety nieczytelne. Zakładam jednak, że nie bo ich wysokość miałaby niecałe pół milimetra. Przy doskonałym wybiciu i tak byłyby nieczytelne.
krystian-szabla Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 byly napisy gora : mit gottsrodek fur konigundvaterlanddol:1813pozdrawiam :)
MK Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 A dokładnie Mit Gott für König und Vaterland" (Z Bogiem za Króla i Ojczyznę) - jeśli faktycznie tak by było, mamy do czynienia z miniaturowym Krzyżem pruskiej Landwehry.
krystian-szabla Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 sorki za brak kropek nad u i o . a srodkowy napis byl pisany nierozdzielnie !!!
MK Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Napis był tak pisany, jak podałem, inaczej nie miałby sensu :) A ścieśnienie liter powoduje taki optyczny efekt. Na 100%A tu pierwszy lepszy krzyż pruskiej Landwehry akurat na czako:http://www.kaisersbunker.com/dunkelblau/helmets/dbh15a.jpgpozdrawiam
krystian-szabla Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 wlasnie mi o taki napis chodzilo Mk wyglada to jak pisane jedym ciagiem , pozdrawiam
Pytanie
zborap
Witam, czy może mi ktoś pomóc w identyfikacji przedstawionego bączka? Jego średnica to 20mm. Wygląda na pruski ale nigdzie się z takim nie spotkałem.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.