julian066 Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 Jakiś czas temu wpadła mi w ręce polska przedwojenna półmaska.Myślę,że miała przeznaczenie cywilne.Może jednak ktoś,kto lepiej orientuje się w temacie wyrazi swoją opinię.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Kowalinho masz może możliwość zrobienia skanu tej broszury??Byłbym bardzo wdzięczny:)))
f35jsf Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Podejrzewam że to jest półmaska przeciwpyłowa M-III. Chociaż przyznaje że takie cudo widzę pierwszy raz, a w necie o tej masce jak na lekarstwo.http://www.fundacjakosciuszki.pl/pdf/fundacja_kosciuszki_maski_pgazowe.pdfTu masz publikacje gdzie jest o niej wspomniane.PSBardzo fajny fant, rarytasik:))) Podoba mi się:)))
kowalinho Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Będę może miał, ale dopiero za tydzień. Fotek całej robić mi się nie chce, ocień mnoga stron ;)
julian066 Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Dzięki za info.Maska leży u mnie już kilka lat ale nie myślałem,że jest taka rzadka.Pozdrawiam.
julian066 Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 Jakiś czas temu wpadła mi w ręce polska przedwojenna półmaska.Myślę,że miała przeznaczenie cywilne.Może jednak ktoś,kto lepiej orientuje się w temacie wyrazi swoją opinię.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
kowalinho Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Znalazłem! :)W mojej broszurce z 1935 o obronie przeciwgazowej ludności cywilnej, ta maska jest opisana jako półmaska, jeden z typów masek przemysłowych Pozdrawiam :)
Pytanie
julian066
Jakiś czas temu wpadła mi w ręce polska przedwojenna półmaska.Myślę,że miała przeznaczenie cywilne.Może jednak ktoś,kto lepiej orientuje się w temacie wyrazi swoją opinię.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.