Skocz do zawartości

Wysyp spodni szwedzkich na allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przeglądając allegro zauważyłem , że pojawiło sie sporo spodni szwedzkich od jednego dostawcy. Pisze , gdyż wiem , że wiele osób jest nimi zainteresowanych.
Oto link: http://allegro.pl/search.php?string=spodnie+szwedzkie&category=12088&buy=0&new=0&pay=0&personal_rec=0&country=1

zainteresowanie jest i owszem
a reklamowanie aukcji nie po raz pierwszy na forum odkrywcy to drugie

co prowadzi od pewnego czasu do horrendalnego zawyżania cen szczególnie niemieckiego wyposażenia które pojawia się na allegro

jak ostatnio saperka w pokrowcu za 1200 PLN to lekka przesada,

apeluje do kolegów z forum, nie nabijamy kieszeni handlarzom, kto jest czym zainteresowany sam obserwuje aukcje na allegro inie trzeba tego eklamować"!!!

Victor nie bardzo rozumiem – trochę więcej niż miesiąc temu w wątku o wykorzystaniu sukiennych spodni DDR w rekonstrukcji WH napisałeś:

„…fajnie gadać o giełdach z miast południa i zachodu i się śmiać z kolegów, że trzeba polować!!!, na sacharze i kojota nie upolujesz
kto ma namiar na szwedy nich da znać i tyle?? chyba, że jak pies ogrodnika....;))…”

( http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=545261#545261 )

A jak wczoraj To17071990 podał namiar na potrzebne Wam spodnie to masz pretensje - być może nie każdy na tyle skrupulatnie przegląda Allegro (bądź ma na to czas), żeby trafił na te aukcje. Wcale nie cieszą się one jak widzę taką popularnością skoro raptem odwiedziło je średnio 70 użytkowników, a zalicytował na razie tylko jeden jedyny.

Owszem Allegro mocno zmieniło relacje cenowe na fanty związane z armią niemiecką z okresu IIWŚ na rynku kolekcjonerskim, ale to jedna sprawa – druga jest taka, że to forum ma na celu wymianę wiedzy i doświadczeń z interesującej nas wszystkich dziedziny między rekonstruktorami, a za taką uważam również informacje na temat dostępności poszczególnych, potrzebnych nam elementów wyposażenia i umundurowania.

Pozdrawiam
Hindus

tak masz racje Hindus, że tak napisałam i nie będę się przecież tego wypierał, ale przecież ja wcale nie o tym piszę,
Nie tylko ja bo i wielu moich znajomych zauważyło pewną zależność, jak jest jakaś mało znana aukcja" można kupić fancik za rozsądne pieniądze a jak się aukcja pojawi na forum odkrywcy cena idzie tak w górę, że nie trzeba być chyba ślepym by widzieć, że odbywa się nabijanie kasy poprzez dolicytowywanie przez znajomych wystawiającego przedmiot.

Praktyka zreszto dość znana i rozpowszechniona na rynku antyków.
Nie mówię, że jest tak w każdym przypadku, może po prostu sprzedający atrafia" na zamożnych kupujących ??

O tym piszę o niczym innym, chwała koledze o wielu cyfrach", że pokazał nam spodenki szwedzkie ale czy ktokolwiek myślał, że 2-3ms temu za szwedy trzeba będzie zapłacić po 150 zł i więcej, ludziska opamiętajcie się. Jak były po 30-40 to w bólach aukcja się kończyła po 2-3 licytujących a teraz??? :((

Nadal uważam za naganne reklamowanie poszczególnych aukcji z allegro, jak pewien czas temu ktoś wskazywał konkretnego sprzedawcę (tak było w temacie kurtek m36 to zaraz były ostrzeżenia i etc a teraz to jest co innego nie rozumiem)?

No to ja ezlinkowo" i ezreklamowo" polecę serwis internetowy ebay.com Tam można trafić szwedy za 90 PLN (w cenie przesyłka). Łatwo policzyć, ile by wyszła cena samych spodni... co za czasy nastały, żeby euro-portki były tańsze za Wielką Wodą, niż w Polszcze naszej :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie