odkrywca33 Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2007 Witam.Mam problem z dobraniem odpowiedniej farby do skory, poniewaz chce pomalowac czechoslowackie szelki bojowe na czarno. Nie wiem czy oryginalne szelki WH byly matowe, czy z polyskiem.Prosze o pomoc!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 Było o tym w jakimś wątku w grupach rekonstrukcyjnych" .Dobry jest podobno jakiś barwnik do skóry z allegro , którego nazwy niestety zapomniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca33 Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2007 Tak, znalazlem barwnik. Zapytalem sie czy to jest mat, sprzedawac napisal, ze jest to sredni polysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 jak szorstką strone szelek pofarbujesz na czarno to raczej nie będzie miała połysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca33 Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2007 a tego co wiem, to tylko jedna strone szelek farbowalo sie na kolor czarny, ale moge sie mylic. Czekam na wypowiedzi innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 Malowano czarną farbą tylko mizdrę, czyli to włochate. Lico- to gładkie, pozostawało niemalowane. Używano matowego barwnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca33 Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2007 Kolego Stadler! Mozesz podac mi na priv nazwe jakiegos konkretnego barwnika i gdzie mogl bym to dostac (najlepiej strona www) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 Już kiedyś pisałem o tym barwinku – ja osobiście polecam „Renoskór EKO” do skóry zamszowej (czyli mizdry) w kolorze czarnym – ok. 8 PLN za opakowanie 35 ml – wystarczy na całe szelki.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Witam!!!!!Polecam wloska farbe Toledo" mozna ja kupic w dobrych zakladach szewskich,daje idealny odcien i jest wydajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.