storczyk Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 Witam. Trafiłem wczoraj takie coś. Wg moich danych - nóż bojowy wz. 1916, pasował na mausera. nieregulaminowy, ale można go było dostać w nagrodę. Potwierdzacie?
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Bagnet zastępczy - nóż okopowy wz.16. Potwierdzam.
zukuri Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Niemiecki, pierwszowojenny nóż okopowy-bagnet. Ktoś, kiedyś nazwał go agnetem oficerskim".http://www.bagnety.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=167&mode=thread&order=0&thold=0Pozdrawiam, Piotr
storczyk Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 Dzięki zukuri! szkoda, że ten mój to taki taki marny stan...bicia nieczytelne...no ale w ogóle ciekawy fant. Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
Pytanie
storczyk
Witam. Trafiłem wczoraj takie coś. Wg moich danych - nóż bojowy wz. 1916, pasował na mausera. nieregulaminowy, ale można go było dostać w nagrodę. Potwierdzacie?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.