Skocz do zawartości

rutus first plus

tedeb2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
problem dotyczy ze zmniejszyl sie zasieg teraz musze cofnac czulosc prawie do polowy [ dziwne dziala odwrotnie ] nie wiem dlaczego co jest przyczyna czyzby cewka dodaje ze to pelna cewka orginalna
Napisano
Stare (pełne) sondy miały takie przypadłości. Mój egzemplarz też był trafiony, na szczęście jeszcze w okresie gwarancji. Ostatecznie mam nową sondę, która jest dużo lepsza od starej - solidnie wykonana i nie daje fałszywych sygnałów nawet przy mocniejszym trąceniu czegoś.
W moim RF+ uszkodzenie objawiało się tym, że wykrywacz nie tyle tracił zasięg, co dyskryminacja oszukiwała. Jeśli pracujesz w trybie jednotonowym, to może Ci się zdawać, że faktycznie spadł zasięg. Łuskę mosiężną od Mausera wykrywał z normalnej odległości, ale odrzucał ją przy dyskryminacji większej niż 4(!) Dopiero po znacznym przybliżeniu sondy do łuski zaczynał pokazywać kolorek. Aby nie tracić przedmiotów kolorowych musiałem manipulować dyskryminacją i właśnie czułością - pamiętam, że suma obu nastaw nie mogła przekraczać u mnie ok. 10, bo wykrywacz wariował. Wymiana sondy odbyła się całkowicie bezproblemowo.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie