tedeb2 Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 problem dotyczy ze zmniejszyl sie zasieg teraz musze cofnac czulosc prawie do polowy [ dziwne dziala odwrotnie ] nie wiem dlaczego co jest przyczyna czyzby cewka dodaje ze to pelna cewka orginalna
beaviso Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Stare (pełne) sondy miały takie przypadłości. Mój egzemplarz też był trafiony, na szczęście jeszcze w okresie gwarancji. Ostatecznie mam nową sondę, która jest dużo lepsza od starej - solidnie wykonana i nie daje fałszywych sygnałów nawet przy mocniejszym trąceniu czegoś.W moim RF+ uszkodzenie objawiało się tym, że wykrywacz nie tyle tracił zasięg, co dyskryminacja oszukiwała. Jeśli pracujesz w trybie jednotonowym, to może Ci się zdawać, że faktycznie spadł zasięg. Łuskę mosiężną od Mausera wykrywał z normalnej odległości, ale odrzucał ją przy dyskryminacji większej niż 4(!) Dopiero po znacznym przybliżeniu sondy do łuski zaczynał pokazywać kolorek. Aby nie tracić przedmiotów kolorowych musiałem manipulować dyskryminacją i właśnie czułością - pamiętam, że suma obu nastaw nie mogła przekraczać u mnie ok. 10, bo wykrywacz wariował. Wymiana sondy odbyła się całkowicie bezproblemowo.M.
tedeb2 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 dziekuje wam za rade chociaz nie jest mila ----- wydatek .....pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.