Skocz do zawartości

Riese Sokolec wycieczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
śniegu nie było bo to w wakacje...
parę fotek z wyprawy niemieckiej ekipy...
fotki wnętrza wyrobiska we1 i we2 oraz mur oporowy...
ta duża konstrukcja najprawdopodobniej miała służyć stworzeniu dogodnej drogi do środkowego wyrobiska"...
http://www.team-delta.de/UPl/falken.htm

no cóż, tak to wygląda - w przybliżeniu...
zaznaczone na zielono wyrobiska - trzy...
poprzednicy przyznają się do 5,6 ...
zainteresowanych odsyłam do Góry Sowie podziemne kompleksy Riese1:10000" pana Cery...
trafiłem ją już po fakcie, i to co odkryłem" obejrzałem w publikacji :)...
sieć kolejek była gęstsza niż na moim szkicu i na mapie p. Cery.
istnieje kilka przesłanek, pozwalających wysnuć przypuszczenia o przebiegu kolejki aż w rejon Świerków - Ale to wymaga sprawdzenia...

Obóz pracy - kilka fotek wkrótce...
czyli Ciąg Dalszy Nastąpi...

zwałka" - no właśnie - jeszcze nie poruszany problem Sokolca: objętość szacunkowo wywiezionego- rozplantowanego urobku nijak ma się do objętości znanych wyrobisk...
chociaż niektórzy mówią, że to budowa porzucona - bo piaskowiec itd...
zwałka" - jęzor wysypiskowy na przeciwko mokrej", w maksimum 30 m wysokości od podstawy, czyli taki cypel na stoku naprzeciwko wylotu kopalni...

no no fotki ciekawe, choć dość niebezpieczne z powodu tej skały. Ja bardziej polecam okolice ul. Fabrycznej, jest więcej do oglądania, a i zasypane sztolnie też są. najlepsze tunele techniczne w pobliżu budynków do elaboracji, kilka wejść malych studzienek widać, wnętrze ciemne, duże i długie :] . na tych twoich fotkach nie widzę szybu kopalni wacław tego pionowego, dalej on istnieje ? czy zasypany już ? inne ciekawe to kopalnie małe opuszczone na zboczach W. Sowy, sam osobiście nie dotarłem do wejść (hehe kłopoty z mapą) ale z tego co wiem warte odwiedzenia (choć podobno błotko jest).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie