8total4 Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 witam. jest to herb Szwecji, niestety nie wiem czy guzik militarny czy liberyjny.Wygląda na XIXw.zapodaj fotkę rewersu i uszka.pozdro!
martian. Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 U nas ktoś też się pieczętował podobnym do szwedzkiego herbem. Jakiś duchowny coś mi się kojarzy. Herb Pabianic jest podobny.I tu właśnie problem ze 100% ID.
8total4 Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 martian, też widziałem taki herb, tylko nie pamiętam gdzie.korony na bank są szwedzkie, ale zapewne były używane w jakimś innym herbie.Może kupiecki ?pozdro!
Sv Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Jak grzebnięty przy jakimś majątku to zerknij kto był jego właścicielem - może to jest trop?Sv
Gawron Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 Sv dzięki za podpowiedz ale Guziczek znalazłem przy starych torach kolejowych w granicach miasta . jak wyczyścić ten czarny nalot ???
Gawron Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 kokesh a ja mam taki w kieszeni , nie nabijaj bezsensownych postów ! lepiej napisz przy jakiej kurteczce i z jakiego okresu .
kokesh Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Z okresu mojego dzieciństwa oczywiście tz.jakieś 30 lat temu .Pozdro ...
kokesh Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Nie myśl że się ciebie czepiam lub się wymądrzam ,po prostu Twój guzik jest współczesny i w wykonaniu i wzornictwie ,do tego jest on zapewne z aluminium lub jakiegoś pochodnego stopu który leżąc w wodzie gdzie gniją związki roślinne pokrywa sie za zwyczaj takim nalotem np. puszka po piwie wyciągnięta z mulistego jeziora . Za przykład posłużę się moimi ,,starymi''guzikami . 1.To urzędnik , może Elbląg albo łudź . 2.Tatarski bądź Turecki 3.To zapewne artyleria królewska . Pozdro...
kokesh Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 I wszystko by się zgadzało gdybym ich nie wyjął z przybornika na igły i nici mojej żony .Pozdro...
martian. Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Kokesh ma rację. Jak zobaczyłem drugą stronę, też mi na współczesny zaczął wyglądać. Prawdopodobnie alpaka. Kilkanaście, kilkadziesiąt lat w ziemi i tak będzie wyglądał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.