Skocz do zawartości

Guziczek herbowy do idnetyfikacji

Gawron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
U nas ktoś też się pieczętował podobnym do szwedzkiego herbem. Jakiś duchowny coś mi się kojarzy. Herb Pabianic jest podobny.
I tu właśnie problem ze 100% ID.
Napisano
martian, też widziałem taki herb, tylko nie pamiętam gdzie.
korony na bank są szwedzkie, ale zapewne były używane w jakimś innym herbie.
Może kupiecki ?

pozdro!
Napisano
Jak grzebnięty przy jakimś majątku to zerknij kto był jego właścicielem - może to jest trop?
Sv
Napisano

Sv dzięki za podpowiedz ale Guziczek znalazłem przy starych torach kolejowych w granicach miasta .

jak wyczyścić ten czarny nalot ???

Napisano
kokesh a ja mam taki w kieszeni , nie nabijaj bezsensownych postów ! lepiej napisz przy jakiej kurteczce i z jakiego okresu .
Napisano

Nie myśl że się ciebie czepiam lub się wymądrzam ,po prostu Twój guzik jest współczesny i w wykonaniu i wzornictwie ,do tego jest on zapewne z aluminium lub jakiegoś pochodnego stopu który leżąc w wodzie gdzie gniją związki roślinne pokrywa sie za zwyczaj takim nalotem np. puszka po piwie wyciągnięta z mulistego jeziora . Za przykład posłużę się moimi ,,starymi''guzikami . 1.To urzędnik , może Elbląg albo łudź . 2.Tatarski bądź Turecki 3.To zapewne artyleria królewska . Pozdro...

Napisano
Kokesh ma rację. Jak zobaczyłem drugą stronę, też mi na współczesny zaczął wyglądać. Prawdopodobnie alpaka. Kilkanaście, kilkadziesiąt lat w ziemi i tak będzie wyglądał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie