Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.10

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i tył-farba orginalna 2go wojenna-była lekko a raczej bardzo pożółkła ale udało mi się troszkę wyciągnąć" jej kolor

• Odpowiedzi 228
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

a dziś bardzo dziwny hełm co do którego mam 2 tezy:
1.przeróbka przez zdolnego strażaka z osp luftschutza zwykłego z orginalnym czubem
2.niemiecka jakaś uboczna produkcja dla straży pożarnych na bazie hełmu luftschutzu tylko przez naszego strażaka pomalowana
rant hełmu fachowo i jakby fabrycznie podgięty na zewnątrz i nakładka równiuśko wygięta...coś na amatora za ładnie

Napisano

i tył-czekam na opinie i pomysły-da się tak równiuśko powyginać nakładkę wkoło-czy może ktoś się spotkał z tym że to sami Niemcy fabrycznie robili kiedyś hełmy w takim kształcie na bazie gladiatorów?

Napisano
Do Czarek: Witam. Ja poszukuje starego hełmu strażackiego,widze że twoja kolekcja jest dość obfita. Może byłbyś zainteresowany sprzedażą jednego z nich? Proszę o odpowiedź.
Napisano
Czy jest ktoś kto chciałby sprzedać mosiężny hełm strażacki? Poszukuje takiego i nigdzie nie mogę znależć.Może mi ktoś podpowie gdzie mogę coś takiego kupić. Z góry dziękuje.
Napisano

I w całej okazałości.

Z ciekawości, jaka może być jego wartość na rynku kolekcjonerskim? ok. 60% farby z wierzchu

Pozdrawiam, Łukasz

Napisano

za to z fasunkiem z vz.53...wygląda że przeleżał w magazynie nie używany-pewnie jakieś zapasy ichniej obrony cywilnej

Napisano

ciekawych kopii prlowskich pokrowców-szkoda że nie orginały...ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma...numer 1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie