Czarek Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 i tył-farba orginalna 2go wojenna-była lekko a raczej bardzo pożółkła ale udało mi się troszkę wyciągnąć" jej kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 wnętrze czeka na dostawę preparatu do skórki i odrobinę czasu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 a dziś bardzo dziwny hełm co do którego mam 2 tezy:1.przeróbka przez zdolnego strażaka z osp luftschutza zwykłego z orginalnym czubem2.niemiecka jakaś uboczna produkcja dla straży pożarnych na bazie hełmu luftschutzu tylko przez naszego strażaka pomalowanarant hełmu fachowo i jakby fabrycznie podgięty na zewnątrz i nakładka równiuśko wygięta...coś na amatora za ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 środek widać nakładkę i orginalne niemieckie wnętrze i farbke luftschutzu w środku ,sygnowanie RL 2-38/88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 i tył-czekam na opinie i pomysły-da się tak równiuśko powyginać nakładkę wkoło-czy może ktoś się spotkał z tym że to sami Niemcy fabrycznie robili kiedyś hełmy w takim kształcie na bazie gladiatorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiu_888 Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 Do Czarek: Witam. Ja poszukuje starego hełmu strażackiego,widze że twoja kolekcja jest dość obfita. Może byłbyś zainteresowany sprzedażą jednego z nich? Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 MkII z detalami wkładki z MkI* i opatrunkiem z '43r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Adrianik - inwalida zaadoptowany przez armię czechosłowacką (na 99%). Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiu_888 Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Czy jest ktoś kto chciałby sprzedać mosiężny hełm strażacki? Poszukuje takiego i nigdzie nie mogę znależć.Może mi ktoś podpowie gdzie mogę coś takiego kupić. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Zdarzają się na A....... Musisz monitorować. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Witam!To ja się pochwalę takim hełmem.Radziecki, 3-nitowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Wybaczcie za kiepksą jakość fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 pieczęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 I w całej okazałości.Z ciekawości, jaka może być jego wartość na rynku kolekcjonerskim? ok. 60% farby z wierzchu Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Luty 2008 Autor Share Napisano 12 Luty 2008 spora:)jakoś z tym wariantem wyposażenie wewnętrznego sie nie trafiają ja bym dawał 200-500zł+- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 czeski grazybek z nic a nic mi nie mówiącym napisem ppo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 za to z fasunkiem z vz.53...wygląda że przeleżał w magazynie nie używany-pewnie jakieś zapasy ichniej obrony cywilnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 norweski m1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 adrian meksykański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 odznaka już odczyszczona i pięknie lśni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 niepozorny czarny/milicyjny?/wz.50...który posłuży nam do prezentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 ciekawych kopii prlowskich pokrowców-szkoda że nie orginały...ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma...numer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 numer 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Luty 2008 Autor Share Napisano 13 Luty 2008 i numer 3(mój ulubiony w deszczyk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.