maru Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 czy spoktal sie ktos z takimi biciami na zabce ???fot 1
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 No faktycznie jest ładna :) Ja widziałem z tej wytwórni, ale bez orła.pozdrawiam!
zukuri Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Niestety- sygnatury, jak i reszta żabki są współczesnym produktem- falsyfikatem.Pozdrawiam, Piotr.
maru Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 a skąd takie stwierdzenie . moze cos wiecej na ten temat????
zukuri Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Polskie- wojskowe kryteria odbioru były dość rygorystycznie przestrzegane. Podany był nawet rozstaw dziurek na centymetr szwu żaby i sposób w jaki trzeba zabezpieczyć stalowe nity przed korozją, Zerknij na rozstaw dziurek na odwrocie żabki- na szew. Rozstaw jest tak krzywy, jakby robił go pijany szewc.......Na dodatek nigdy nie spotkałem żadnej inwalidzkiej spółdzielni, która miałaby prawo oznaczać swoje produkty państwowym godłem.Gdybym jako fałszerz chciał uwiarygodnić swój produkt- starałbym się, by stempel wyglądał jak najbardziej urzędowo........Pozdrawiam, Piotr.
maru Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 a gdzie mozna poczytac na temat roztawu tych nitow itd.albo jakis link z gory dziekipozdrawiam..
zukuri Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Raczej nie znajdziesz takiej instrukcji w necie. Ja mam tylko urywki oryginalnych warunków technicznych na żabki do bagnetu" z 25 XI 1936 roku, które zatwierdził Szef Departamentu Uzbrojenia inż. Witkowski. To urywek, który powinien Cię zainteresować:http://img98.imageshack.us/img98/8055/nowy1gu1.jpgKumpel, który ma całość wyjechał do pracy za granicę, ale mam nadzieję, że kiedyś całość tej dokumentacji od niego wysępie...Pozdr, Piotr.
Pytanie
maru
czy spoktal sie ktos z takimi biciami na zabce ???
fot 1
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.