JarekR Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Napisano 8 Grudzień 2007 witamod pewnego czasu zbieram rodzinne pamiątki po przodkach, do moich rąk trafiły również wojenne pamiątkitu mam do was prośbę - pytanie:z pewnych rodzinnych wspomnień wiem, że mój dziadek służył w armii niemieckiej... ale gdzie, kiedy i co tam robił niestety nie wiem.... czy wiecie, gdzie można zasięgnąć informacji o wojennych losach dziadka? dodam, że niemiecki nie jest mi szczególnie znany....pozdrawiam Jarek
skolcio Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Z żadnych źródeł w internecie tego się nie dowiesz, musisz sie po prostu pytać w rodzinie.
Kopf1939 Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Tak Jak Kolega U Góry Powiedział Rodzina Albo Szukanie W Niemieckich Spisach Żołnierzy
Leuthen Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Sto razy był wałkowany na forum temat szukania informacji o członkach rodziny, którzy służyli w armii niemieckiej podczas drugiej wojny światowej. Trzeba tylko poszukać. W skrócie: zbierz wszystkie dane personalne dziadka (imię, nazwisko, data i miejsce urodzenia itd.) i wyślij list (normalny, nie mail) z zapytaniem o przebieg służby do Deutsche Dienststelle do Berlina (ich adres znajdziesz na ich stronie internetowej - wstukaj w Googlach).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.