Skocz do zawartości

Solarisek..pierwszy wypad

Rekomendowane odpowiedzi

Solarisa można zrozumieć po 3-4 wypadach i kilkunastu dołkach.

Jak dla mnie ma 3 wady:
-szybko je baterie podczas chłodu;
- nie da się go szybko w polu ozpołowić". Miałem przez chwilkę Ace150 i jego można było w 10 sekund rozłożyć na pół. Z Solariskiem nie jest tak łatwo i trzeba chodzić z taką wielką tyczką:)))
-szwankuje dyskryminacja(przynajmniej mam takie wrażenie, jest to do opanowania po kilku spacerach i bacznej obserwacji wyświetlacza. Ważne żeby ustawić dyskryminację na jednym poziomie i pokopać parę dołków, nie zapominając przy tym o wyświetlaczu. Ja mam tak poustawiane, że 1-3 kreski nie kopie, 3-5 kopie bez entuzjazmu, 5-8 kopie zły bo to zapewne urwiłapka, większego sygnału jeszcze nie miałem [oczywiście traktuj to z przymrużeniem oka:)))]);

Jednak trzeba przyznać, że jest jako taka ta dyskryminacja, bo w porównaniu do Ace150 (wiem, wiem to nie ta półka:))) gdzie niby jest coś na kształt dyskryminacji ale w praktyce ani widu ani słychu:)))

Generalnie mimo tego, że napisałem tylko o wadach(według mnie) Solarisa to jestem z niego bardzo zadowolony. To porządny wykrywacz za rozsądne pieniądze. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby zwalić winę na niego, jak nic nie znalazłem(tak jak to się zdarzało na Ace150).
Możesz śmiało kupować.
Solaris rulez:)))

Witam

jest dokladnie tak jak napisał f35jsf. J
Jest to mój pierwszy wykrywacz jaki trzymalem w ręku i sporo czasu (jakieś kil kanascie wypadów) upłyneło zamin zaczełem sie nim w miare biegle posłudiwać, sporo sie nakląłem kopiąc kolejne gwozdzie i tym podobne śmiecie.

Czasem sie zdarzy ze dyskryminacja sie myli zwlaszcza gdy ma się do czynienia z kawałkiem blachy, ale cóż nie można mieć wszystkiego.

Zaś co do polmosów to chyba nie ma rady (nie wiem czy jakies wykrywarki potrafia to zdyskryminowac) ale ja to sie juz nawet do tego przyzwyczailem w końcu tu jest Polska... może zaczne je nawet kolekcjonowac :p

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie