Skocz do zawartości

Czy zasługujemy na pamięć skoro sami nie potrafimy pamiętać?

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Kaplica cmentarna w Żuławkach,dzisiaj tak wygląda,a co będzie za 10 lat?.Pewnie nie jest na żadnej liście, jako zabytek!.Jest wyjątkowa ,perła wśród kaplic cmentarnych.Andretus

• 2 weeks later...
Napisano
Cieszę się że załapaliśmy temat - bardzo chciałbym aby ktoś wykorzystał opinię i uwagi a przede wszystkim nasze zdjęcia do prasowego artykułu który zwróciłby uwagę na to zagadnienie.
Napisano

Witam,ale piszę z żalem!
W miejscowości Bolmin,woj.kieleckie 100m.od rzeki Nida stoi samotna mogiłka.3 lata temu z kradziono napis, który był wykonany, z blachy tzw.nierdzweki.W mogile były pochowane osoby,które zostały zabite przez Niemców w II wojnę światową,za przechowywanie Żydów,oraz osoby narodowości Żydowskiej.Ponieważ miałem na kamerze nagrane kto tam leży,sporządziłem kolejną tablicę osób które zostały zamordowane.Niestety z drewna,zabezpieczonego przed wilgocią,z braku funduszy.Moja tablica też zginęła w zeszłym roku.Na wiosnę był jeszcze krzyż.5 dni temu byłem tam krzyża już niema!!!!!!!!!!!.
Jednocześnie nadmieniam iż 30m od mogiły stoją ławeczki,miejsce na ognisko.50mod mogiły,w tej leśnej głuszy stoi kibel-i to nikomu nie przeszkadza,nic nie ginie-TYLKO Z MOGIŁY!!!.
Wyjaśnię wszystko w ramach reklamy: W tym miejscu organizowane są spływy kajakowe,ogniska.
TO CZEMU NIE SPŁYWAJĄ TYLKO MOGIŁĘ, PO PIJANEMU NISZCZĄ!!!!!.
Jak zwykle dodam motto:BYŁEM KIM JESTEŚ,BĘDZIESZ ,KIM JESTEM.
DZIĘKUJE!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie