andretus Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Kaplica cmentarna w Żuławkach,dzisiaj tak wygląda,a co będzie za 10 lat?.Pewnie nie jest na żadnej liście, jako zabytek!.Jest wyjątkowa ,perła wśród kaplic cmentarnych.Andretus
andretus Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Piękny odlew żeliwny na szczytach kapliczki.To pewnie nie jest zabytek?
maciek_zagroba Napisano 2 Czerwiec 2008 Napisano 2 Czerwiec 2008 Cmentarz żołnierzy z I WW na którym we wrześniu były polskie umocnienia. Do niedawna tak...
Mariusz Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 Cieszę się że załapaliśmy temat - bardzo chciałbym aby ktoś wykorzystał opinię i uwagi a przede wszystkim nasze zdjęcia do prasowego artykułu który zwróciłby uwagę na to zagadnienie.
leszekranger11 Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 Witam,ale piszę z żalem!W miejscowości Bolmin,woj.kieleckie 100m.od rzeki Nida stoi samotna mogiłka.3 lata temu z kradziono napis, który był wykonany, z blachy tzw.nierdzweki.W mogile były pochowane osoby,które zostały zabite przez Niemców w II wojnę światową,za przechowywanie Żydów,oraz osoby narodowości Żydowskiej.Ponieważ miałem na kamerze nagrane kto tam leży,sporządziłem kolejną tablicę osób które zostały zamordowane.Niestety z drewna,zabezpieczonego przed wilgocią,z braku funduszy.Moja tablica też zginęła w zeszłym roku.Na wiosnę był jeszcze krzyż.5 dni temu byłem tam krzyża już niema!!!!!!!!!!!.Jednocześnie nadmieniam iż 30m od mogiły stoją ławeczki,miejsce na ognisko.50mod mogiły,w tej leśnej głuszy stoi kibel-i to nikomu nie przeszkadza,nic nie ginie-TYLKO Z MOGIŁY!!!.Wyjaśnię wszystko w ramach reklamy: W tym miejscu organizowane są spływy kajakowe,ogniska.TO CZEMU NIE SPŁYWAJĄ TYLKO MOGIŁĘ, PO PIJANEMU NISZCZĄ!!!!!.Jak zwykle dodam motto:BYŁEM KIM JESTEŚ,BĘDZIESZ ,KIM JESTEM.DZIĘKUJE!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.