woyta Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 Znalazłem jakiś czas temu, mosiężny. Jak go doprowadzić do przyzwoitego wyglądu?Czy ma ktos cos podobnego?pzdr woyta
Szefo Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 Cześć woytazapytałem się znajomego bo i mi się kiedyś może przydać i skoro piszesz że to mosiądz, czyli pewnie pokryty jest patyną. Spróbuj oczyścić mechanicznie czyli ręcznie:) używając szczoteczki i pasty do zębów, jak nie pójdzie to mogę mieć w każdej chwili literaturę więc daj znać to coś więcej Ci wtedy poradzę, szczoteczki do zębów się raczej nie ma co obawiać bo jest miękka i nie powinieneś porysowaćpozdrSzefo
woyta Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Napisano 9 Styczeń 2004 Weedend idzie, więc sobie troszkę poszczotkuję (chociaż ostatnio to robiłem, ale nie wiem może za słabo się przykładałem :D, Jak dobrze pójdzie to wrzucę skana w poniedziałek. A jak nie, to będę dalej oczekiwał propozycji.pzdr woyta
woyta Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Napisano 12 Styczeń 2004 Po lekkiej chemii i szorowaniu szczoteczką wylazła miedź, a literki nadal złote. Śladów śniedzi nie było. Może jakiś błąd w myśleniu? Może to cóś było pozłacane? Chociaż bok jak się drapie daje efekt mosiądzu. Dziasiaj spróbuję polerownia.I pytanie - jakiego koloru wstążki stosowano do takich medali?pzdr woyta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.