LeszekS Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 Zachęcam do oglądania na kanale Kino Polska w sobotę o godz. 13,25 Kroniki PAT (Polska Agencja Telegraficzna) - może będzie znów Wojsko Polskie. W ubiegłą sobotę były pokazane samoloty PZL-37 Łoś" na lotnisku i w locie. Były też uroczystości wojskowe (umundurowanie i sprzęt).Natomiast w filmie który miał w tytule serce lub serca (nie pamiętam dokładnie) pokazanym jakiś czas temu w TV przewijali się cały czas aktorzy z polskim wyposażeniem i w mundurach, ale najciekawsze były wstawki z poligonów i defilady (między innymi czołgi Vickers przed i po modernizacji itp) - było to wszystko w bardzo dobrej jakości.Może ktoś mógłby nagrać coś ciekawego z filmów i podzielić się tym na forum (ja niestety nie mam nagrywarki).Pozdrawiam LeszekS
Arbi1000 Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Nie tylko PAT.Każdego dnia lecą w Kino Polska stare Polskie Kroniki Filmowe". Tam też, szczególnie w tych z lat 40-tych, jest sporo scen z wojny.Od dłuższego czasu nagrywam kroniki na DVD i mam ich już ok. 40 (tych z lat 40-tych) a w sumie to chyba ponad 300.Może zimą będzie czas, to by się poskładało niezły materiał z tych kronik.
Widd39 Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Arbi1000 można się jakoś z Tobą skontaktować?
Arbi1000 Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Kliknij na mój nick w poście i już możesz pisać.Pozdrawiam Arbi
Widd39 Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 No niebardzo, bo nie masz widocznego maila w profilu. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.