Skocz do zawartości

Jak wygląda w świetle prawa wywiezienie,przesłanie wykopka np.elementu MP 40 do np.Czech

krokodyl13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam do szanownych Kolegów pytanie z zakresu prawa.
Jak wygląda w świetle prawa wywiezienie,przesłanie poczta wykopka np.elementu MP 40 do np.Czech,czy też Niemiec

Pozdrawiam Wszystkich
krokodyl13
Napisano
Jeżeli jest to istotna część broni w świetle obowiązującej ustawy, grożą ci poważne konsekwencje włącznie z zatrzymaniem i rewizją w domu a potem sprawą karną i wyrokiem.
Napisano
Jak dla mnie każda część broni jest istotna,moja jest typowym wykopkiem,który przeleżał pod ziemią kilkadziesiąt lat,kawalek bakielitu,elementy kolby,spust,całość totalnie przerdzewiała,(z tego nic użytkowego na pewno nie da się zrobić)na aukcjach internetowych takich eksponatów jak mój jest wiele
Napisano
Jest wiele i każdy łamie prawo. Nie jest ważne czy broń lub jej elementy leżały w ziemi 60 lat. Prokuratury to nie obchodzi. Jeżeli biegły stwierdzi, że to leżakowanie zniszczyło broń na tyle, że nie da się oddać strzały wyrok może być zawieszony.
Napisano
Troszkę nieprecyzyjnie się wyraziłem:
Jeżeli biegły stwierdzi, że to leżakowanie zniszczyło broń na tyle, że nie da się oddać strzału LUB WYKORZYSTAĆ TEGO ELEMENTU PO RENOWACJI DO WYKONANIA BRONI, wyrok może być zawieszony
Napisano
Ech te Polskie Prawo,dziekuję za odpowiedzi w mojej kwesti
Jeszcze troszke i na posiadanie procy będzie potrzebne pozwolenie.

Pozdrawiam i dziękuję za posty
krokodyl13

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie