Skocz do zawartości
  • 0

gąsienica

bula1237

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no witam :)
gdzie w Bieszczadach? Chyba łatwiej wymienić, gdzie nie można trafić na ślady Białoruśki. :)
Napisano
witam!jak bys ze mna dobrze pogadal to dal bym ci pare plytek za darmo mój ojciec takimi sprzetami pracowal w lesie!ale sie nie martw nie jestes pierwszy:)
Napisano
nie ma sie co smiac z niego,
a bialoruska nie miala zelaza na ogach"tylko gumiaki;-)

w Wetlinie gosciu takimi gonsienicami" hadluje ,turystom sprzedaje i daje do tego legende :
panie to od czolgow z wojny, dziadek mial caly czolg ale go sprzedal ino ta gonsienica cala zostala"
a jak ktos bardziej dociekliwy i powie ale tu czolgow nie bylo"to gosc odpowiada ze to od czolgu z 1981 roku co na granicy w Siankach staly gotowe nas najechac,i jeden zgubil jak zawracaly do siebie,
tanio nawet sprzedaje,oplaca sie:-D
Napisano
co to jest białoruśka? nie wiem czym się handuje w poludniowo wschodniej Polsce, (wiem czym handluje się w północno zachodniej :) )jednakze znalazlem ciekawy jak dla mnie kawal złomu, a wlasciwie 2 inne ale łażenie po górach z kawałkami gąsienicy jest odrobinę męczące..znalazlem to w okolicy rzeki Solinki. Jest ktoś w stanie przedstawic mi co to może być bez głupich żartów?
Napisano
To nie od biłoruski tylko od ciągnika gasniecowego DT (rolniczego ) >biłoruska była na kołach to normalny traktor który miał z przadu spych-spycharkę a z tyłu łyszkę-ładowarkę.
Napisano
Sorry za tą Białoruśkę, człowiek nie w temacie to wszystko dla niego Białoruśką... bula1237, też przez to przechodziłem tylko w cholernie upalny dzień i po kolosalnych gókach, czego nikomu nie polecam :)
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=26319

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie