Skocz do zawartości

Apel do poszukiwaczy !!!!!!

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wszystko fajnie, jednakże najlepiej byłoby gdyby powstało ogólnopolskie stowarzyszenie łączące takich pasjonatów. Wiem, że są lokalne, sam nie należę do żadnego ale gdyby powstawało ogólnopolskie jestem w stanie pomóc w założeniu tj. odwalić część papierkowej roboty, a potem jak już będzie założone to można myśleć o przynajmniej usiłowaniu lobbowania" naszych racji. Na etapie na którym jesteśmy to możemy co najwyżej pomarudzić sobie nawzajem.
Napisano
Na ta ilosc ludzi odwiedzajacych ten watek jak rowniez ilosc kont zalogowanych na odkrywcy to aktywnosc na forum gdzie banan20 i dect umiescili zarowno posty jak i ankiete poprostu zalatuje na kpine-moze archeologom na forum nalezaloby umiescic ten watek to oddali by wiecej glosow? Jednego nie rozumiem niby prawo zle , niby policja fee , niby archeolodzy bee ale nikt praktycznie nie bierze udzialu w tym przetsiewzieciu.. Oczywiscie wygonie jest napisac jakie to ktos bledy popelnia , jak to powinno wygladac i cale inne mnostwo porad ale zeby oddac jeden durny glos to juz nikomu sie nie chce.. Niech sie samo zmieni albo niech inni zmienia , niech inni probuja a ja sobie popatrze ewentualnie pokrytykuje..najwyrazniej trzeba by przeprowadzic eksploracyjny armagedon zeby ktokolwiek sie zreflektowal i laskawie sie udzielil..

Brawo-ponad 1000 wejsc na watek.......i az 6 glosow a ankiecie... :)
Napisano
@ dominer
Spoleczenstwo obywatelskie... Moze sie rozkreca... No kurna, od czegos trzeba zaczac te cholerne zmiany!

Moze to http://odkrywca.pl/mala-niespodzianka-na-stronie-clk-kgp,550201.html Was zacheci - pchajmy dalej, moze w koncu wykopki broni tez beda legalne!
Napisano
Była konferencja archeologiczna, był przychylny GKZ, był projekt zmiany prawa, część środowiska archeologicznego [młodzi" gniewni byli za],ale cała polska młodzież głosowała na...PO! To teraz wyemigrujcie wszyscy do Anglii, tam jest lepsze prawo i dalej narzekajcie, że w Polsce jest źle. I w dalszym ciągu głosujcie na dobro", dobro", dobro"...
Napisano
Panowie -oddajcie swój głos na stronie http://www.po.org.pl/forum/viewtopic.php?p=146816.
Tam jest dopiero 7 głosów,a powinno być 70 tys.
Czy naprawdę nie wierzycie, że można zmienić to chore prawo?

Pozdrawiam .
Ukłony dla kolegi banan 20 i dekt !!!!!!
Napisano
Armnand czy chcesz powiedziec ze byl juz projekt zmian prawa przygotowany za rzadow PiSu ? Bo wiesz za SLD tez byl projekt nawet tutaj cos o nim bylo pisane ale jakos klasycznie uleglo wszystko wyciszeniu..

Co do obecnej sytuacji to ze wzgledu na zmiane rzadu niestety trzeba ekac" nowa ekipe..innego wyjscia nie ma.
Napisano
Widzę że co jakiś czas odżywa w niektórych idea legalizacji naszego Hobby ,to dobrze, ale jak sobie przypomnę ile razy było o tym na naszym forum ,to na mej twarzy pojawia się głupawy ironiczny uśmiech . Myślę sobie może ktoś kupił nową wykrywkę i strach go obleciał że może ją łatwo stracić, lub poczytał trochę opowieści o wizytach smutnych panów których na tym forum nie brakuje ,wiele może być powodów tego zrywu ,lecz efekt będzie niestety ten sam.Zaraz mnie zakrzyczycie że pesymista i jak się nic nie będzie robiło to właśnie tak będzie ,ale panowie spoko ,wszystko trzeba robić z głową,lub mieć chociaż jakiś pomysł.100 tyś podpisów powiadacie ,to niech redakcja naszego poczytnego pisma zamieści na jednej ze stron petycję którą będzie można podpisać i odesłać pod wskazany adres np.do ministra kultury albo cholera wie gdzie ,niech ktoś zainteresuje jakiegoś posła lub grupę posłów że jest spory elektorat który za reprezentowanie ich interesów odwdzięczy się poparciem ,jest wiele sposobów tylko musi być ktoś kto będzie nas reprezentował i kto ma jakąś osobowość prawną ,nie Jan Kowalski z Pścimowa bo takiego spuszczą razem z wodą ale kogoś silnego ,a siłą są niewątpliwie media np.nasza gazetka ,ale tu są teraz z tego co widać ważniejsze tematy pt .kto kogo i dla czego .Więc może nasza pani redaktor oderwie się od nic nie dających pyskówek na forum ,od których flaki się przewracały i może zainteresuje się tym tematem ,bo z tego co widać to chętni są a i czasy jakby takie jakieś bardziej przychylne, mam nadzieję nastaną ,tak mi się zdaje.Pozdro...
Napisano
armand, odpuść sobie politykę w stylu zagłosowali na PO i teraz padaka", pomyliłeś fora. Tak się składa, że GKZ się nie zmienił a obecna frakcja prezentuje o WIELE większe liberalne podejście do naszych zagadnień niż to... (!!!!) co rządziło przez ostatnie dwa lata. I nie podejmuj proszę tematu w odpowiedzi na to co napisałem bo to nie miejsce na polemike partyjną.
Napisano
kokesh, Odkrywaca nas popiera... ale cicho, jak coś by się w końcu udało (cudem) założyć to chętnie by się podpięli, jak myślę i opisali w miesięczniku. Ja już się określiłem, jestem gotów odwalić papierkową robotę. Niech tylko ktoś skrzyknie ludzi.
Napisano
Dect ,przeczytałeś mój post? Jest teraz lepszy klimat na załatwianie takich spraw ,ale potrzeba autorytetu lub jakiejś siły wokół której mogli byśmy się skupić ,miałem na myśli nasz miesięcznik ,lecz spodziewam sie co oni odpowiedzą :wymyślcie ,napiszcie a my przeczytamy i może wydrukujemy ,czyli pełna asekuracja żeby broń Boże nie było na nich .Chciał bym się mylić, niestety tak było do tej pory. Ale spróbować warto :cromags napisz petycję umieść ją na forum ,do poczytania i dyskusji ,może ktoś będzie miał jakieś uwagi,a potem przez Odkrywcę lub nie możemy rozesłać do wielkich naszego świata niech sie dowiedzą co nas boli .To tak na początek.Pozdro...
Napisano
Przeczytalem - ale sam widzisz jak sie wszyscy zbieraja do zrobienia czegos" i ile sie juz o tym gledzi. Jak juz mi sie znudzi walenie glowa w mur to moze paleczke przejmie ktos inny i dokonczy. A jak nie on to nastepny. Jestesmy dziwnym narodem, ale wszystko ma swoje granice :)
Napisano
Petycja kokesh jest o kant d... Trzeba po prostu zebrać kilkadziesiąt typa (minimum), zebrać od nich dane, wpisać je na formularzach i zarejestrować, ale to i tak mżonki, tak czuję. Ja mam blisko do sądu rejestrowego na Barskiej...
Napisano
To znaczy że tak jak zwykle ,ciepłe kapcie ,psyknięcie otwieranego browca ,i stukamy dalej po klawiszach ...... nie myliłem się ,kicha .Pozdro...
Napisano
@ kokesh
To dlaczego sam sie za to nie wziales? Masz jakies konstruktywne pomysly?

@ bagnet
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
Napisano
Nie musimy zakładać zaraz partii ,ani organizacji pionierskiej bo na odzew redakcji pewnie nie ma co liczyć .Wiem że jeśli byśmy mieli jej poparcie było by super .Ale to co możemy zrobić sami to chociażby napisać coś w formie petycji ,i wysłać np.do ministra kultury albo do kancelarii sejmu .Jeśli dostaną kilka tysięcy takiej korespondencji to będą musieli się jakoś ustosunkować . PS. Myślę że w takiej petycji oprócz ogólnego bla ,bla że nie jesteśmy złodziejami i nie okradamy państwa ,bo przecież państwo to my ,a samemu okraść sie nie sposób,powinno być o tym że staliśmy się przez tą debilną ustawę łatwym kąskiem dla mundurowych służb w celu podreperowania ich statystyk ,a wsadzanie za kraty jak najgorszego bandytę ,kogoś tylko za to że posiadał zardzewiałą lufę ,trzeba po prostu nazwać draństwem .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie