beero Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 Mam pytanie do kolegów, w jaki sposób mogę odnaleźć Niemca, który w 1943 roku zrobil zdjęcie mojej mamie w wieku 3 lat mówil,że ma też taką malą cóeczkę,w reichua po wojnie przyslal to zdjecie.Babcia sie bala,ze mame zastrzeli, bo postawil pod jalowcem, ale okazal sie czlowiekiem i w latach 50-tych przyslal tą fotę.
Swiety82 Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Jak znasz nazwisko i jego dawne miejsce zamieszkania to wpisz w google. Często natykam się na niemieckie dokumenty w PDF'ach z nazwiskami tych niemców, czy zmarli, czy przenieśli się gdzieś itp. Niemcy mają bardzo dobrze rozwinięte strony z genealogią, różne fora i inne, możesz spróbować na jakimś z nich napisać post z prośbą.
beero Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 Dzięki Święty za podpowiedź, ale ja nic nie wiem,poza tym,że stacjonowalw Oslowie kolo Mielnika na Podlasiu i okazal się czlowiekiem, dlatego szukam i podejżewam , że już tylko potomków
Swiety82 Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 spróbuj się może dowiedzieć nazwę/numer jednostki tego żołnierza, dużo by Ci to ułatwiło temat.
beero Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 Dzięki Święty moze szukac jednostki stacjonującej po placówkach w kolo Mielnika.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.