Skocz do zawartości

Bunkry w okolicach Krakowa

miłosz39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mieszkam 2km od Czułówka i tam raczej nic nie znajdziecie, z opowieści mojego dziadka wiem że w tych bunkrach nie było ani jednego helmuta, byli tylko przy ich budowie, w miejscowości w której mieszkam jest chyba, żebym nie skłamał, z 50 bunkrów, ale takich malutkich, okrągłych, natomiast są u nas na zachód od Krakowa super tereny na poszukiwania np LAS KAMIEŃ- Bombardowanie Amerykańskie, miejscowość Olszyny 1,5 tygodnia walk ruskich z helmutami w 1945. Na północ od Czernichowa w lesie magazyny broni nijemieckiej.Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
niestety maila ze skanem nie dostałem, ale już mam ten nr. Odkrywcy.Widzę że jest tu kilka osób w temacie, może by się kiedyś razem spotkać i pojechać połazić, a jak się cieplej zrobi pokopać?
Napisano
Kolego lukasz5 , a w jakiej miejscowości mieszkasz dokładnie? w Czułówku byłem i galerie zamieszczę ,a le tam jest tylko 13 obiektów. Bardzo chętnie wybrałbym sie w miejce gdzie jest ich 50. O okrągłe , czyli chodzi ci o kochbunkry?
Napisano
No to możesz być pewny ,że zawitam w twój region , jak nie w ferie to w wakacje i to parę razy.
Mam kilka pytań:
-ile jest mniej więcej tych bunkrów?
-w jakim są stanie?
-czy łatwo je znaleźć z pozycji osoby niezaznajomionej z terenem , idącej od drogi głównej?
- czy są jakieś większe obiekty?
Proszę o odpowiedź .
Pozdrawiam
Napisano
http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm - link do map satelitarnych. Najlepiej jakbyś mi zaznaczył na czymś takim i przesłał na mail : to17071990@interia.pl
Napisano
drogi głównej której? oswiencimskiej czy przeginskiej idąc drogą przez przeginie na wszystkich praktycznie górkach w tej miejcowości są bunkry pod domem kolega ma dwa i wali tam popiół z pieca :) koło mnie są na górce jeden w lasku drugi na górce w lasku 3 na polanie 1 i 50m rowem drugi mase tego jest trzeba przyjechać i pooglądać bo z wykrywką już przepatrzyłem.
Napisano
ja może byłbym chętny tylko jak możesz napisz cokolwiek więcej swoje gg czy maila to byśmy pogadali nie zaśmiecając wątku sprawami w stylu na ile jedziemy, kiedy gdzie itp.
Napisano
albo odezwij się do mnie na maila przezdziec@o2.pl jestem bardzo chętny na jakikolwiek wypad, aby z centrum Krakowa i fajnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie