byku89 Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 witam serdecznie, pytanie jak w temacie: czy szare sukienne spodnie NRD-owskie nadaja sie do rekonstrukcji WH na rok 1939?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Stadler to powiedz jakie pasują/szwedy to wiem tylko weż sprobuj je upolowac szczególnie dla dużego chłopa/z tego co wiem to tylko lostbattalions takie robi a cena to kosmos nawet przy obecnym kursie dolara to jest ponad 400zeta:(http://www.lostbattalions.com/german33-45/heer/heerwool/M36Trousers.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 A takie tam gadanie, 3 moich znajomych w przeciągu pół roku kupiło szwedy, wszystkie w miare duże. Trzeba szukac, a NRD sie nadaja na obicie taboretu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 to daj namiary na tak dobre zdródło szwedów chetnie zakupie każdą ilość:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 trzeba polować ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 polowałem i upolowałem ale w rozmiarze 74 w pasie a ja mam ponad 100zl ale krawcowa sobie poradziła bez problemu:) nie mniej jednak bym jeszcze zakupił kilka sztuk bo koledzy z Grupy nie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Cóż, ja na giełdzie staroci w mieście Rzeszowie zakupiłem takowe za 70 zł na dość duży rozmiar (mam 175, ale 180 spokojnie wejdzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Reenaktors ma rację, trzeba polować. Niedawno kupiłem na allegro spodnie szwedzkie na wzrost 180cm, w pasie 100cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 taka prawda że ja swoje kupiłem w lumpie za 10zł :-)Jeszcze sie cieszyli że sie arachła" ze stanu pozbyli :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=270587410Tu koleś piszę, że to Szwedy z 1940 r, może komuś sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Sszuder czy możesz mi powiedzieć gdzie mieści się giełda staroci w Rzeszowie, bo studiuje w tym mieście dopiero dwa mieściące i niezabardzo znam to miasto.A jak ktoś ma może jeszcze kontakt do grupy rekonstukcji historycznej z rzeszowa bo chciałbym sie zapisać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Na mnie trochę za duże w pasie o 30 cm:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 fajnie gadać o giełdach z miast południa i zachodu i się śmiać z kolegów, że trzeba polować!!!, na sacharze i kojota nie upolujeszkto ma namiar na szwedy nich a znać i tyle?? chyba, że jak pies ogrodnika....;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Podłączę się do prośby....Aczkolwiek spodnie Sturma jakby ktoś miał na wysokiego chłopa, to też chętnie odkupię :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Ostwid, napisz do mnie na priva ... podam ci namiar na spodnie szwedzkie w Twoim rozmiarze... : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 A ja zapytam o rzecz podobną: czy ktoś może analizował opłacalność i szanse powodzenia przy farbowaniu którejś z wschodnioazjatyckich kopii? Albo, szycia od podstaw z farbowanego sukna?Ja jestem zielony w tym temacie, ale zainteresowało mnie to z jednego powodu - całkiem niedawno widziałem w domu rozpusty odzieżowej (czyli aniej odzieży") różne ubranka w kolorach oscylujących koło feld- i steingrau, co by znaczyło, że barwniki służące do uzyskiwania rzeczonych kolorów (a w szczególności tego kamyczka) są wciąż wytwarzane.Pozdrawiam,BN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Flake-63 czy możesz napisać mi meila w tej sprawie na adres meilowy lotard146@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Flake-63 daj znać na forum jak wyślesz mi wiadomość na meila, bo moj komputer jest tak wolny ze szkoda z nigo korzystać :)))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 WitamWiem że temat oklepany,szukałem po forum ale nie mogłem się doszukać mianowicie, ostatnimi czasy zbieram sie do kupna nowych spodni Ze starych wyrosłem, chcę więc kupić nowe do mundur m43 ss i zastanawiam sę czy http://www.allegro.pl/item269806194_spodnie_szwedzkie_idealne_jako_spodnie_wh_ss.html te szwedy sie nadają? czy nie lepiej byłoby kupić repliki od jakiegoś producenta jeżeli tak to u kogo najlepiej ??pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku89 Napisano 18 Listopad 2007 Autor Share Napisano 18 Listopad 2007 A czy opłaca sie kupic repliki od Frankowskiego za bodajze 200zl?? Czy jest jakis tanszy wariant??I czemu bluzy przerobionej nie mozna miec a nieprzerobione spodnie szwedzkie tak?? Jak miec kopie to miec kopie calego munduru i juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Marcin - te szwedy są troszkę średnie jeśli chodzi o stan - jeśli na zdjęciu jest tak mocno widoczna óżnica barw po odpruciu kieszeni, to pomyśl co będzie na żywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Co fakt to fakt dzięki za spostrzeżenie. A co do spodni Pana Y. ? czytałem posty dawnie i te niedawne na temat jego wyrobów podobno sukno o wiele lepszy kolor ma niż dawniej ile w tym prawdy, czy lepiej może jednak sturmówki wxiąść za 290zl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Falke-63 czy możesz mi napisać gdzie mogę kupić szwedy na swój wymiar, bo są mi bardzo potrzebne a Tobie bardzo dziękuję ze się tym zajołeś i byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 czyli takie szwedy jakie zapodał pattern1937 mogą być na 1939r? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=270587410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.