Skocz do zawartości

Czy sukienne spodnie NRD pasuja na WH?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam serdecznie, pytanie jak w temacie: czy szare sukienne spodnie NRD-owskie nadaja sie do rekonstrukcji WH na rok 1939??
Napisano
Stadler to powiedz jakie pasują/szwedy to wiem tylko weż sprobuj je upolowac szczególnie dla dużego chłopa/z tego co wiem to tylko lostbattalions takie robi a cena to kosmos nawet przy obecnym kursie dolara to jest ponad 400zeta:(
http://www.lostbattalions.com/german33-45/heer/heerwool/M36Trousers.html
Napisano
polowałem i upolowałem ale w rozmiarze 74 w pasie a ja mam ponad 100zl ale krawcowa sobie poradziła bez problemu:) nie mniej jednak bym jeszcze zakupił kilka sztuk bo koledzy z Grupy nie mają
Napisano
Cóż, ja na giełdzie staroci w mieście Rzeszowie zakupiłem takowe za 70 zł na dość duży rozmiar (mam 175, ale 180 spokojnie wejdzie).
Napisano
Sszuder czy możesz mi powiedzieć gdzie mieści się giełda staroci w Rzeszowie, bo studiuje w tym mieście dopiero dwa mieściące i niezabardzo znam to miasto.
A jak ktoś ma może jeszcze kontakt do grupy rekonstukcji historycznej z rzeszowa bo chciałbym sie zapisać:)
Napisano
fajnie gadać o giełdach z miast południa i zachodu i się śmiać z kolegów, że trzeba polować!!!, na sacharze i kojota nie upolujesz
kto ma namiar na szwedy nich a znać i tyle?? chyba, że jak pies ogrodnika....;))
Napisano
A ja zapytam o rzecz podobną: czy ktoś może analizował opłacalność i szanse powodzenia przy farbowaniu którejś z wschodnioazjatyckich kopii? Albo, szycia od podstaw z farbowanego sukna?

Ja jestem zielony w tym temacie, ale zainteresowało mnie to z jednego powodu - całkiem niedawno widziałem w domu rozpusty odzieżowej (czyli aniej odzieży") różne ubranka w kolorach oscylujących koło feld- i steingrau, co by znaczyło, że barwniki służące do uzyskiwania rzeczonych kolorów (a w szczególności tego kamyczka) są wciąż wytwarzane.

Pozdrawiam,
BN
Napisano
Flake-63 daj znać na forum jak wyślesz mi wiadomość na meila, bo moj komputer jest tak wolny ze szkoda z nigo korzystać :))))))))))
Napisano
Witam
Wiem że temat oklepany,szukałem po forum ale nie mogłem się doszukać mianowicie, ostatnimi czasy zbieram sie do kupna nowych spodni Ze starych wyrosłem, chcę więc kupić nowe do mundur m43 ss i zastanawiam sę czy http://www.allegro.pl/item269806194_spodnie_szwedzkie_idealne_jako_spodnie_wh_ss.html te szwedy sie nadają? czy nie lepiej byłoby kupić repliki od jakiegoś producenta jeżeli tak to u kogo najlepiej ??
pozdr.
Napisano
A czy opłaca sie kupic repliki od Frankowskiego za bodajze 200zl?? Czy jest jakis tanszy wariant??
I czemu bluzy przerobionej nie mozna miec a nieprzerobione spodnie szwedzkie tak?? Jak miec kopie to miec kopie calego munduru i juz.
Napisano
Marcin - te szwedy są troszkę średnie jeśli chodzi o stan - jeśli na zdjęciu jest tak mocno widoczna óżnica barw po odpruciu kieszeni, to pomyśl co będzie na żywo
Napisano
Co fakt to fakt dzięki za spostrzeżenie. A co do spodni Pana Y. ? czytałem posty dawnie i te niedawne na temat jego wyrobów podobno sukno o wiele lepszy kolor ma niż dawniej ile w tym prawdy, czy lepiej może jednak sturmówki wxiąść za 290zl ?
Napisano
Falke-63 czy możesz mi napisać gdzie mogę kupić szwedy na swój wymiar, bo są mi bardzo potrzebne a Tobie bardzo dziękuję ze się tym zajołeś i byłbym bardzo wdzięczny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie