Skocz do zawartości

Czy sukienne spodnie NRD pasuja na WH?

Rekomendowane odpowiedzi

Stadler to powiedz jakie pasują/szwedy to wiem tylko weż sprobuj je upolowac szczególnie dla dużego chłopa/z tego co wiem to tylko lostbattalions takie robi a cena to kosmos nawet przy obecnym kursie dolara to jest ponad 400zeta:(
http://www.lostbattalions.com/german33-45/heer/heerwool/M36Trousers.html

Sszuder czy możesz mi powiedzieć gdzie mieści się giełda staroci w Rzeszowie, bo studiuje w tym mieście dopiero dwa mieściące i niezabardzo znam to miasto.
A jak ktoś ma może jeszcze kontakt do grupy rekonstukcji historycznej z rzeszowa bo chciałbym sie zapisać:)

fajnie gadać o giełdach z miast południa i zachodu i się śmiać z kolegów, że trzeba polować!!!, na sacharze i kojota nie upolujesz
kto ma namiar na szwedy nich a znać i tyle?? chyba, że jak pies ogrodnika....;))

A ja zapytam o rzecz podobną: czy ktoś może analizował opłacalność i szanse powodzenia przy farbowaniu którejś z wschodnioazjatyckich kopii? Albo, szycia od podstaw z farbowanego sukna?

Ja jestem zielony w tym temacie, ale zainteresowało mnie to z jednego powodu - całkiem niedawno widziałem w domu rozpusty odzieżowej (czyli aniej odzieży") różne ubranka w kolorach oscylujących koło feld- i steingrau, co by znaczyło, że barwniki służące do uzyskiwania rzeczonych kolorów (a w szczególności tego kamyczka) są wciąż wytwarzane.

Pozdrawiam,
BN

Witam
Wiem że temat oklepany,szukałem po forum ale nie mogłem się doszukać mianowicie, ostatnimi czasy zbieram sie do kupna nowych spodni Ze starych wyrosłem, chcę więc kupić nowe do mundur m43 ss i zastanawiam sę czy http://www.allegro.pl/item269806194_spodnie_szwedzkie_idealne_jako_spodnie_wh_ss.html te szwedy sie nadają? czy nie lepiej byłoby kupić repliki od jakiegoś producenta jeżeli tak to u kogo najlepiej ??
pozdr.

A czy opłaca sie kupic repliki od Frankowskiego za bodajze 200zl?? Czy jest jakis tanszy wariant??
I czemu bluzy przerobionej nie mozna miec a nieprzerobione spodnie szwedzkie tak?? Jak miec kopie to miec kopie calego munduru i juz.

Co fakt to fakt dzięki za spostrzeżenie. A co do spodni Pana Y. ? czytałem posty dawnie i te niedawne na temat jego wyrobów podobno sukno o wiele lepszy kolor ma niż dawniej ile w tym prawdy, czy lepiej może jednak sturmówki wxiąść za 290zl ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie