Skocz do zawartości
  • 0

Blacha 2./R Flak. 202. oryginał czy fals.

ad

Pytanie

Napisano

Zwracam się z prośba o rozszyfrowanie czy nieśmiertelnik jest falsem czy oryginałem.
Nieśmiertelnik nabyłem w drodze wymiany.
Wątpliwości nabrałem kiedy na Allegro znalazłem podobną blachę RADowską bita taka samą trzcionką i z takiej samej blachy (kształt).
Jeśli ktoś znalazł blachę tej jednostki (obrony przeciw lotniczej) to proszę o wstawienie fotki

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dokładnie jest to 2 Batterie Reserve Flak Abteilung 202 czyli Druga bateria 202 zapasowego dywizjonu artylerii przeciwlotniczej.

schwere Flak Abteilung 202 utworzono w pażdzierniku 1944 roku w III okręgu lotniczym, gdzie pozostał do 1945 roku.Składał się jedynie ze sztabu, bez własnych baterii.

Pozdrawiam
Napisano

Zwracam się z prośba o rozszyfrowanie czy nieśmiertelnik jest falsem czy oryginałem.
Nieśmiertelnik nabyłem w drodze wymiany.
Wątpliwości nabrałem kiedy na Allegro znalazłem podobną blachę RADowską bita taka samą trzcionką i z takiej samej blachy (kształt).
Jeśli ktoś znalazł blachę tej jednostki (obrony przeciw lotniczej) to proszę o wstawienie fotki

Napisano
Witam nie jestem ekspertem ale mam kilka blach RAD-u osobiscie wykopane z miejsca ich koszar są bite niestarannie i przebijane szczegtulnie te z meldunku M-216

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie