kopijnik2 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 a tak wyszło tylko po czyszczeniu - jak widać miejscowe głębokie wżery po korozji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 dyskusji ciąg dalszy...po błędnej decyzji konserwacyjnej wyszła maszkarka...po 2 godzinach zabiegów można przeczytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 ale to dopiero jeden z etapów pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 Mam pytanie do znawców tematu odnośnie miedzianych monet.Czy monety takie, pokryte zielonym nalotem, kłaść od razuw oliwkę czy najpierw ten nalot usuwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Kiedyś znalazłem taką monetkę i nawet nie można było się zorientować co to jest.Dzisiaj się za nią zabrałem szorując trochę szczoteczką do zębów z dodatkiem mydlanej wody.Już widać, że to srebrne 10gr.Wrzuciłem więc na 2 godzinki do soku z cytryny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Po kąpieli cytrynowej pozostały widoczne rdzawe plamy.Może ktoś zna sposób na ich usunięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Nie było odzewu,to jeszcze pomoczyłem w cytrynie.Efekt widać na zdjęciu.Dam juz tej monetce spokój, bo już swoje wycierpiała u rolnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.