Skocz do zawartości
  • 0

Co to za kula , pocisk???

tomekk

Pytanie

Napisano

Witam!
Trafiłem dziś taki oto pocisk , ma on około 6,5 cm a kaliber to jakieś 13 mm, od czego on moze być i czy jest to zwykła kula czy może być z jakimś ładunkiem???
Pozdrawiam
tomekk

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cholera znowu źle , napisałem , chodzi mi o to czy kule od mg 131 kaliber 13 mm miały jakieś substancje zapalające bądź wybuchowe w sobie gdyż jestem już pewien że to kula od mg 131.
Napisano
Witam. Wtrące słówko... a pociski BMG 0.50? Czy to aby właśnie nie taki. http://en.wikipedia.org/wiki/.50_BMG
Też mi sie takie trafiły i długo się zastanawiałem, aż wreszcie BMG....
Jeśli sie pomyliłem to przepraszam
Pozdrawiam
Napisano

Witam!
Trafiłem dziś taki oto pocisk , ma on około 6,5 cm a kaliber to jakieś 13 mm, od czego on moze być i czy jest to zwykła kula czy może być z jakimś ładunkiem???
Pozdrawiam
tomekk

Napisano
czy pociski od mg 131 kal. 11 mm miały w sobie jakieś substancje???? bo jak się dowiedziałem od okolicznych mieszkańców to ponoć został nieopodal zestrzelony messerchmit.
Napisano
mam w domu kule od pół calowego browninga ale to nie to , nie wiem już na bank ze to od mg 131 kaliber 13mm tylko dalej nie wiem czy taka kula od mg 131 może w sobie coś zawierać jak np fosfor biały w kuli 12,7 od DSzk o którym wspomniał 1000WATT.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie