Skocz do zawartości

HS-3 Problem

Blitzkrieg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam HS-3 od ponad pół roku i ostatnio zacząłem obserwować niepokojące symptomy... 1)Głośnik strasznie trzeszczy - sygnał nie jest przez to płynny i potrafi niknąć. 2)Pojawiają się falsy, których nigdy nie było... Mój HS potrafi sie wzbudzić od ruszenia. Chodzę na dyskryminacji i nie jest to bynajmniej wina zmiany wysokości cewki. Podczas poszukiwań czasem słychać taki pojedynczy krótki sygnał, który rożni sie od tego który sygnalizuje metal. Jest to dość uciążliwe. Proszę o pomoc innych użytkowników. Pozdrawiam.
Napisano
witam
żeby wyeliminować fałszywy dźwięk przekręć lekko gałkę którą stroisz do gruntu( już zapomniałem jak się nazywa ;) ) i powinno pomóc, też tak miałem. pozdrawiam
Napisano
Czy chodzi o tune?? Bo przecież jeśli chodzi o ground balance to przecież i tak go nie używam chodząc na discr. w która stronę mam przekręcić?? ale on sie pojawia raz na jakis czas i jest punktowy np 2 razy na 4 min...
Napisano
tak chodzi o TUNE i przekręcasz lekko w lewo jeśli są fałszywe sygnały do momentu aż ich nie będzie ale jeśli sygnały u Ciebie są powtarzalne to może chodzić o co innego ale tutaj już ktoś bardziej doświadczony musi zabrać głos pozdrawiam :)
Napisano
Kolego Blitzkrieg
jesli chodzi o trzeszczenie w glosniku....

wymieniałes juz baterie przez ostatnie pol roku?
bo padniete baterie w HS3 sa sygnalizowane takim wlasnie charczacym dzwiekiem w glosniku ;))

wykrywka ma wtedy duuuuzo slabszy zasieg ....i byc może moga sie dziac jakies inne dziwne rzeczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie