Blitzkrieg Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 Mam HS-3 od ponad pół roku i ostatnio zacząłem obserwować niepokojące symptomy... 1)Głośnik strasznie trzeszczy - sygnał nie jest przez to płynny i potrafi niknąć. 2)Pojawiają się falsy, których nigdy nie było... Mój HS potrafi sie wzbudzić od ruszenia. Chodzę na dyskryminacji i nie jest to bynajmniej wina zmiany wysokości cewki. Podczas poszukiwań czasem słychać taki pojedynczy krótki sygnał, który rożni sie od tego który sygnalizuje metal. Jest to dość uciążliwe. Proszę o pomoc innych użytkowników. Pozdrawiam.
draven85 Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 witamżeby wyeliminować fałszywy dźwięk przekręć lekko gałkę którą stroisz do gruntu( już zapomniałem jak się nazywa ;) ) i powinno pomóc, też tak miałem. pozdrawiam
Blitzkrieg Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 Czy chodzi o tune?? Bo przecież jeśli chodzi o ground balance to przecież i tak go nie używam chodząc na discr. w która stronę mam przekręcić?? ale on sie pojawia raz na jakis czas i jest punktowy np 2 razy na 4 min...
draven85 Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 tak chodzi o TUNE i przekręcasz lekko w lewo jeśli są fałszywe sygnały do momentu aż ich nie będzie ale jeśli sygnały u Ciebie są powtarzalne to może chodzić o co innego ale tutaj już ktoś bardziej doświadczony musi zabrać głos pozdrawiam :)
220V Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Kolego Blitzkriegjesli chodzi o trzeszczenie w glosniku....wymieniałes juz baterie przez ostatnie pol roku?bo padniete baterie w HS3 sa sygnalizowane takim wlasnie charczacym dzwiekiem w glosniku ;))wykrywka ma wtedy duuuuzo slabszy zasieg ....i byc może moga sie dziac jakies inne dziwne rzeczy.
terenowiec69 Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Dokładnie tak samo miałem,wymień baterie,powinno pomóc,jak nie to dzwoń do p.Smetkowskiego tel.022 6510085 lub 022 6205355
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.